Oda-Nettverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oda-Nettverk
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer996 941 043
Stiftet2006
LandNorge
HovedkontorOslo
MottoWe empower women in technology to Lead the Change
Nettstedhttps://odanettverk.no/ (norsk)

ODA-Nettverk er en frivillig organisasjon av og for kvinner i norsk IT-bransje. ODA-Nettverk er dugnadsdrevet, og ingen mottar honorar for sitt styreverv eller engasjement. Per april 2017 hadde ODA-Nettverk 7 000 medlemmer fra 1 200 medlemsbedrifter.

Nettverket hadde 60 samarbeidspartnere i 2021.[1]

Nettverket ble etablert som Nora-Nettverk i 2006 av Anne Gretland, Kristine Hofer Næss, Mailen T. Greve, Andrea Johansen, Eva Noer og Torhild Silseth. Den første «inspirasjonsdagen» ble arrangert hos Microsoft Norge i februar 2006, etter et initiativ fra Anne Gretland, Kristine Hofer Næss, Monica Ruden, Anita Huun og Kristin Fjeld. Organisasjonen byttet senere navn til ODA-Nettverk, grunnet et 2,5 år langt samarbeid med IKT-Norge, hvor nettverket fikk mulighet til å låne IKT-Norges regnskapsressurser og websider. ODA-Nettverk har siden 2010 vært en registrert selvstendig organisasjon i Brønnøysund.

Nettverkets formål er å skape en møteplass for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kompetanseheving for kvinner i IT-bransjen. Nettverket jobber for å beholde kvinner i IT-bransjen, øke andelen kvinner og unge jenter, og bidrar til å hjelpe bedrifter med hvordan man tiltrekker seg kvinner.

Årlig gjennomfører Kantar TNS (tidligere TNS Gallup) på vegne av ODA-Nettverk en kartlegging av andelen kvinner i norsk IT-bransje. I 2016 er kvinneandelen 24 %, i 2017 er kvinneandelen 26 %, i 2018 er kvinneandelen 28 %.

Styret består av eiere av ODA-Nettverk sine initiativer, som igjen har egne grupper som jobber med initiativene. Styreleder fra februar 2017 er Kristine Hofer Næss. Hun tok over etter Anne Gretland som ledet nettverket i over ti år.

ODA Awards[rediger | rediger kilde]

Hvert år deler ODA ut ODA Awards (tidligere omtalt som ODA-Prisen) til det selskapet og den kvinnen som har gjort mest for kvinner i teknologi i året som har gått. I 2018 ble også ODA Award Man delt ut for første gang, til en mann som har bidratt til å synliggjøre og løfte kvinner innenfor vår bransje.

Mottagere av ODA Awards[rediger | rediger kilde]

ODA Woman[rediger | rediger kilde]

ODA Organization[rediger | rediger kilde]

ODA Man[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]