OBF

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
OBF
[[fil:
OBF logo
|center||frameless]]
Org.formAksjeselskap
Org.nummer988370746
BransjeBoligforvaltning
Etablert1956
DatterselskapOBF Regnskapsbyrå AS, OBF Teknisk AS
HovedkontorSandakerveien 64, Oslo
LandNorge
StyrelederThomas Nicolai Knudtzon
Adm.dir.Hans Kåre Laaveg
Nettstedwww.obf.no

OBF (Oslo og Omegn Boligforvaltning AS) er et forretningsførerselskap som utfører forvaltnings- og regnskapsførertjenester. I dag forvalter OBF over 400 boligselskaper og er dermed et av landets større boligforvaltningselskaper, med kunder i og utenfor Oslo.

Historie[rediger | rediger kilde]

OBF ble opprinnelig etablert som et andelslag for å forvalte noen av bygårdene Oslo kommune hadde ansvar for. Som følge av den store husmangelen på begynnelsen av 1900-tallet, bygget kommunen flere leiegårder. Lave inntekter, dårlig økonomi og krigsårene medførte at bygningene var i dårlig forfatning.[1] I 1950 ble det vedtatt at gårdene skulle omdannes til borettslag, og beboerne fikk tilbud om å kjøpe seg inn i disse. For å sikre god drift av borettslagene ble A/L Oslo Boligforvaltning stiftet i 1956. På den tiden hadde ingen av gårdene noen form for bygningsforsikring. En av de første kjernesakene for OBF ble derfor å sikre at borettslagene tegnet dette. Bygningsmassene ble med tiden pusset opp og modernisert.

Siden den gang har OBF gjennomgått endringer og utvikling. "Boligbladet" ble i perioden 1962-74 utgitt hvert kvartal, og sendt til alle beboere i OBFs kundeportefølje. Gratisbladet inneholdt bla. råd om boligen, vedlikehold og oppussing. I 1980 fikk OBF sin første kvinnelige styreformann, Lillian Wikstrøm, som ledet styret i 4 år.[2] I 2004 ble selskapet omdannet til aksjeselskap. Andelslagets tid var nå forbi, og etter dette har OBF blitt drevet etter ordinære forretningsmessige prinsipper. [3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alf Nilsens historie om OBF - 2006. s. 12
  2. ^ Alf Nilsens historie om OBF - 2006. s. 105
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. august 2019. Besøkt 1. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]