Norsken, svensken og dansken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsken, svensken og dansken
Generell informasjon
SjangerAktualitets- og debattprogram
Språkdansk, norsk, svensk
Programledere
Programleder(e)Hilde Sandvik
MedvirkendeÅsa Linderborg
Hassan Preisler
Produksjon
ProdusentNRK
Sending
Periode2020
KanalSveriges Radio P1, DR P1, NRK P2

Norsken, svensken og dansken er et skandinavisk radioprogram som hadde premiere i mars 2020.[1]

Programmet omtaler seg selv som «panskandinavisk samtaleterapi» og inneholder samtaler om alt fra politikk til andekdotiske petitesser fra et av de tre land som debattørene kommer fra.[2]

Norsken, svensken og dansken produseres for NRK av produksjonsbyrået Både og AS [3] med Hilde Sandvik som programleder og Hassan Preisler og Åsa Linderborg som medverter. Programmet kan oppleves på Danmarks Radio, Sveriges Radio og på NRK.[4]

Formatet er lagt opp som et aktualitetsprogram, med saker fra nyhetsbildet og avisene i de tre landene. Sendetid per program har ligget rundt en time. Programlederne har produsert fire episoder per måned i snitt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Framnes, Andreas (2. mars 2020). «Skandinavisk samarbeid: Premiere på Norsken, svensken og dansken i NRK P2». NRK. Besøkt 24. januar 2022. 
  2. ^ «Danskere er dumme, svenskere er stive, nordmænd er naive. Sammen har vi det sgu meget godt». Politiken (dansk). 5. januar 2022. Besøkt 24. januar 2022. 
  3. ^ «Om Norsken, svensken och dansken». Sveriges Radio (svensk). 13. mai 2020. Besøkt 24. januar 2022. 
  4. ^ «Norsken, svensken og dansken - spesial». Nordiske mediedager. Arkivert fra originalen 24. januar 2022. Besøkt 24. januar 2022.