Norsk Slektshistorisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Norsk Slektshistorisk Forening
Org.nr.: 971 277 750 i Enhetsregisteret
Stiftet 1926
Tilholdssted Oslo
Leder Rune Nedrud
Nestleder Håvard Blom
Nettsted http://www.genealogi.no/

Norsk Slektshistorisk Forening (NSF) ble stiftet den 22. oktober 1926 og er Norges eldste, riksdekkende forening for slektsforskere (genealogi). Tidligere hadde norske slektsforskere og genealoger hatt felles organisasjon med de danske gjennom Samfundet for dansk-norsk Genealogi og Personalhistorie (stiftet 1879).

Foreningens hovedmål er å utgi publikasjoner som fremmer kunnskapen om slekter og slektsforskning i Norge. Foreningen utgir fagtidsskriftet Norsk Slektshistorisk Tidsskrift og medlemsbladet Genealogen, begge med to eksemplarer i året.

Allerede i 1906 kom det første tidsskriftet for norsk slektsforsking. Norsk tidsskrift for genealogi, personalhistorie, biografi og litteraturhistorie som kom ut med tilsammen 16 hefter (fordelt på tre bind) frem til 1926. Tidsskriftet ble redigert av Erik Andreas Thomle, Stian Herlofsen Finne-Grønn og Christopher Morgenstierne Munthe. Fra 1927 overtok Norsk Slektshistorisk Tidsskrift som tidsskrift for slekts- og personalhistorie i Norge. Norsk Slektshistorisk Forening har i dag rundt 1 800 medlemmer i inn- og utland og driver i tillegg et fagbibliotek i Oslo.

Norsk Slektshistorisk Forening er medlem av Norges kulturvernforbund.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]