Norsk Arkivråd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Arkivråd
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer975581616
Stiftet25. oktober 1961[1]
LandNorge
Nettstedarkivrad.no (no)

Norsk Arkivråd er en norsk interesseorganisasjon for arkivfaget som ble etablert i 1961. Organisasjonen har som mål å arbeide for effektiv organisering av arkivarbeidet i offentlige og private organ og bedrifter samt å arbeide for å skape forståelse for arkivarbeidets betydning.

Norsk Arkivråd er en landsdekkende organisasjon. Medlemmene er fra både privat og offentlig sektor, og er interessert i og arbeider med dokumenthåndtering og arkivfaglige spørsmål. Norsk Arkivråd arbeider for økt kunnskap om dokumenthåndtering og arkivdanning. Organisasjonen har kontakt med fagmiljøer både nasjonalt og internasjonalt og er høringsinstans i arkivrelaterte saker.

Norsk Arkivråd arbeider for en stadig bedre utdanning og opplæring av de som jobber med arkiv og dokumenthåndtering. Organisasjonen tilbyr kurs og seminarer.

Medlemmene kan søke stipend til utdannings- og utviklingsarbeid i arkivfaget. Norsk Arkivråd gir støtte til utvikling av arkivfaglige læremidler, her kan en få støtte til å utgi alt fra artikler til bøker. Fire ganger i året utgis det arkivfaglige tidsskriftet Arkivråd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ norsk organisasjonsnummer 975581616[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]