Norindex

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norindex er en av Norges eldste emnekataloger på Internett. Tjenesten har røtter helt tilbake til 1995, men har blitt drevet under navnet Norindex siden 1997. Norindex var tidligere tilgjengelig i Sverige og Danmark, men disse markedene trakk de seg fra i 2001. Norindex fokuserer hovedsakelig på norske nettsteder og er en del av Norindex Media Norge portalene.

Norindex har røtter tilbake i BBS-miljøet tidlig på nittitallet. Gründer av Norindex Media Norge drev på denne tiden BBSen Future Line BBS. Da Internett ble mer utbredt i Norge gikk det raskt nedover med BBSene i Norge. I 1995 laget gründer Espen Berg det man kan kalle forgjengeren til Norindex, dette var en enkel side der han hadde samlet de beste norske webresursene, den gikk under navnet "surfeguiden". Etter hvert fikk gründeren mange tilbakemeldinger om at "surfeguiden" var et svært nyttig utgangspunkt til Internett. I 1997 ble BBSen nedlagt og det ble for fullt satset på det nye mediet Internett.

Driftselskapet ble etablert året etter (14.01.1998), firmaet het den gangen Future Design Media. I tillegg til portalsatsingen ble det satset på andre tjenester som design, webhotell og utvikling av butikkløsninger for Internett. I år 2000 ble det bestemt at bedriftens hovedsatsing skulle ligge på portaler og emnekataloger, driftselskapet byttet navn til Norindex Media Norge det samme året.

Norindex var en av de første selskapene til å lansere metasøketeknologi, denne teknologien ble brukt i søketjenester som TREFF Search og MP3 Search. På grunn av økt søkelys på opphavsrettigheter trakk de seg fra disse markedene mot slutten av nittitallet.

I mars 2014 så ble flere søster-tjenester nedlagt bla. Raskstart.no (etbl. 2002), Avis24.com (etbl. 2007) og no.gl (etb. 2010), samtidlig så fikk de gjenværende tjenestene SisteNytt.com og Norindex en ansiktsløftning.

I dag driver Norindex Media Norge tjenester som Norindex, SisteNytt.com og MinIP.info.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]