Norgesmøllene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Norgesmøllene AS»)
Norgesmøllene
Offisielt navnNorgesmøllene AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer885719422
BransjeMøllebruk
Etablert5. mai 2003
HovedkontorBergen
LandNorge
Nettstedwww.mollerens.no

Norgesmøllene AS er et norskeid selskap hvis første røtter i 1866 stammer fra en forpaktningskontrakt for en mølle på Ila mellom handelsagent Johannes Christian Piene og Trondhjem kommune, samtidig som Hæggernæs Dampmølle i Bergen ble etablert av Aug. C. Mohr & Søn.[1]

Selskapet er i dag[når?] en av landets ledende[trenger referanse] næringsmiddelbedrifter innenfor korn og melbaserte produkter. Under merkevaren «Møllerens» selges produkter i dagligvare, til bakerier, storhusholdning og på industrimarkedet.

Aksjeselskapet Norgesmøllene ble opprettet i 1995 gjennom en sammenslåing av tre møller. I 2003 kjøpte Felleskjøpet Øst Vest (nå Felleskjøpet Agri) Norgesmøllene, og solgte i 2005 deler av aksjeposten til Stiftelsen Fritt Ord. Norgesmøllene AS er en del av Cernova konsernet og har ca. 125 ansatte[når?] som er fordelt på hovedkontoret i C.Sundts gate 17 i Bergen, og produksjonsanleggene i Skien, Buvika og på Vaksdal. Norgesmøllene AS har også eierandeler i Skånemøllan AB i Sverige og Valsemøllen AS i Danmark.   

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Våre historiske milepæler». Møllerens. Arkivert fra originalen 24. april 2020. Besøkt 2. august 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]