Nordnorsk Kunstnersenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordnorsk Kunstnersenter (NNKS) er et regionalt senter for visuell kunst som arbeider over hele Nord-Norge. NNKS ble etablert i 1979 og har administrasjon i Svolvær, Lofoten. NNKS er kunstnerstyrt, eierne er Nord-Norske Bildende Kunstnere (NNBK) og Norske kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN). Senteret mottar driftsstøtte fra Kulturrådet, Nordland fylkeskommune, Troms fylkeskommune og Finnmark fylkeskommune, samt vertskommunen Vågan kommune.

NNKS arbeider med visuell kunst gjennom ulike aktiviteter. Senteret har galleri og kunstutsalg i Svolvær. I Svolvær driver NNKS også Kunstnerhuset, et gjesteatelier for kunstnere med to atelierer og rom for 12 kunstnere. Kunstnersenteret arbeider også med utstillinger og kunstprosjekter andre steder i Nord-Norge.[1] I tillegg til dette arbeider NNKS med kunstformidling for barn og unge i alle tre nordnorske fylker.

I 2009 ble kunstbiennalen Lofoten internasjonale kunstfestival (LIAF) slått sammen med NNKS.

I perioden 1995 til 2016 hadde NNKS status som knutepunktsinstitusjon, med driftstilskudd fra Kulturdepartementet. Knutepunktordningen ble avviklet i 2016.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rana Blad». www.ranablad.no (norsk). Besøkt 9. november 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]