Nordnorsk Kunstnersenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordnorsk Kunstnersenter (NNKS) er et regionalt senter for visuell kunst som arbeider over hele Nord-Norge. NNKS ble etablert i 1979 og har administrasjon i Svolvær, Lofoten. NNKS er kunstnerstyrt, eierne er Nord-Norske Bildende Kunstnere (NNBK) og Norske kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN). Senteret mottar driftsstøtte fra Kulturrådet, Nordland fylkeskommune, Troms og Finnmark fylkeskommune samt vertskommunen Vågan kommune.

NNKS arbeider med visuell kunst gjennom ulike aktiviteter. Senteret har galleri og kunstutsalg i Svolvær. I Svolvær driver NNKS også Kunstnerhuset, et gjesteatelier for kunstnere med to atelierer og rom for 12 kunstnere. Kunstnersenteret arbeider også med utstillinger og kunstprosjekter andre steder i Nord-Norge.[1] I tillegg til dette arbeider NNKS med kunstformidling for barn og unge i alle tre nordnorske fylker.

I 2009 ble kunstbiennalen Lofoten internasjonale kunstfestival (LIAF) slått sammen med NNKS.

I perioden 1995 til 2016 hadde NNKS status som knutepunktsinstitusjon, med driftstilskudd fra Kulturdepartementet. Knutepunktordningen ble avviklet i 2016.

Nordnorsk kunstnersenter er medlem av Kunstsentrene i Norge (KiN).[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rana Blad». www.ranablad.no (norsk). Besøkt 9. november 2018. 
  2. ^ «Hjem » Kunstsentrene i Norge». www.kunstsentrene.no. Besøkt 23. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]