Nordic Innovation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Nordisk InnovationsCenter)
Hopp til navigering Hopp til søk
Nordic Innovation Logo.svg
Offisielt navnNorden Nordic Innovation
Tidligere navnNordisk Industrifond Nordic InnovationCenter
Org.nummer971 516 577
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Styreleder Berglind Hallgrímsdóttir
Adm. dir. Svein Thorstein Berg
Nettsted Offisielt nettsted


Nordic Innovation er en nordisk organisasjon som jobber for å fremme samarbeid om handel og innovasjon på tvers av de nordiske landene. Nordic Innovation er underlagt Nordisk ministerråd, og ble stiftet for å øke nordiske bedrifters evne til konkurranse og nyskaping. Nordic Innovation holder til i Oslo og er samlokalisert med de andre nordiske organisajonene NordForsk og Nordisk energiforskning. Nordic Innovation får i stor grad sitt oppdrag av de fem nordiske næringsministrene gjennom Nordisk samarbeidsprogram for nærings- og innovasjonspolitikk.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nordic Innovation har eksistert i over 40 år, og ble først grunnlagt som Nordisk Industrifond 1. juli 1973. Organisasjonen skulle promotere teknologisk on industriell utvikling i de nordiske landene, holdt til i Stockholm og var administrert av Nordisk ministerråd.

Organisasjonen flyttet til Oslo i 1986, før den endret navn til Nordic InnovationCentre etter å ha slått seg sammen med Nordtest i 2001. Organisasjonen fikk sitt endelige navn, Nordic Innovation, i 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]