Nordicom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Nordicom (Nordiskt informationscenter för medie- och kommunikationsforskning) er et uavhengig kunnskapssenter ved Universitetet i Gøteborg, som arbeider med å samle inn og formidle forskning og fakta med betydning for medier og kommunikasjon i Norden. Arbeidets siktemål er å styrke kunnskapen om medienes rolle i samfunnet, samt bidra til å synliggjøre forskningens resultater i behandling av mediespørsmål i offentlig og privat sektor. Dette gjøres blant annet gjennom:

·  Å følge og dokumentere medieutviklingen i spørsmål om blant annet mediestruktur, medieeierskap, medienes økonomi og hvordan folk bruker medier.

·  Den store, årlige rekkeviddeundersøkelsen Mediebarometern.

·  Publisering av vitenskapelige bøker, det internasjonale vitenskapelige tidsskriftet Nordicom Review og det populærvitenskapelige tidsskriftet Nordicom-Information.

·  Å gi ut nyhetsbrev om mediesituasjonen i Norden og policy-spørsmål i Europa.

·  Løpende sammenfatninger av hvordan medieforskningen i Norden utvikler seg.

·  Den internasjonale mediekonferansen NordMedia, som arrangeres i samarbeid med de nordiske forskerforeningene for medier og kommunikasjon.

Nordicom er finansiert av det Nordiske Ministerrådet, det svenske Kulturdepartementet samt Universitetet i Gøteborg, og har vært aktive siden 1970-tallet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]