Nord-Trøndelag Skøytekrets

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nord-Trøndelag Skøytekrets (stiftet i 1950 som Inntrøndelag Skøytekrets) er en tidligere krets under Norges Skøyteforbund.

Kretsens opprinnelige navn var Inntrøndelag Skøytekrets, og den dekket da området Nord-Trøndelag sør for Namdalen. Kretsen endret navn til Nord-Trøndelag Skøytekrets i 1979, og omfattet fra da av hele fylket.[1]

Etter 1992 hadde kretsen ikke lenger verken skøytebaner eller aktive skøyteløpere, men fortsatte å eksistere på papiret.[2][3][4]

Kretsen ser ut til å ha blitt lagt ned rundt 2015.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ny» skøytekrets skal få opp interessen, Trønder-Avisa 5. oktober 1979.
  2. ^ Skøytesporten lagt på is, Trønder-Avisa 30. november 1994. «Per i dag er fylket uten en eneste aktiv skøyteløper. - De siste aktive løperne forsvant egentlig for to år siden.»
  3. ^ Ingen Koss i sikte, nei!, Trønder-Avisa 6. januar 1998. «I dag er det fortsatt registrert noe som heter Nord-Trøndelag skøytekrets. Men den ligger altså fullstendig i dødvannet, det finnes ikke en ordentlig skøytebane i hele fylket. Og dermed selvsagt heller ikke en eneste aktiv løper.»
  4. ^ - Ingen aktive uten skøyteis, Trønder-Avisa 9. desember 2000. «Johnny Olsen er leder for en særkrets i fylket som bare eksisterer på papiret. - Så lenge det ikke er is, har vi ikke noe tilbud å gi, sier Olsen.»
  5. ^ Trønder-Avisa 20. oktober 2016. «Mens Nord-Trøndelag Skøytekrets er nedlagt, stiller Sør-Trøndelag med ti løpere.»