Nite Rocket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nite Rocket var en norsk lokalradio. Den ble startet i 1992 og hadde hele Oslo og deler av Akershus som dekningsområde. Etter eget utsagn kunne de nå 1,6 millioner lyttere.

Kanalen hadde sendetid hver dag fra kl 21 til 06, og det ble sendt live fra studio mellom 23 og 02. Spilleprofilen var rock, heavy metal og lignende sjangre. Ansvarlig redaktør og programleder var Rune Kjelldahl. Som en av få radiostasjoner hadde Nite Rocket ikke signert Vær Varsom-plakaten. Radioen ønsket å være et talerør for de som ellers ikke ville fått så mye oppmerksomhet, og som ble forbigått av kapitalfokuserte stasjoner som satte ønsket om størst mulig overskudd foran sendingenes innhold. Nite Rocket var en alternativ radio for de som ikke ble tiltrukket av de andre stasjonenes radiotilbud. Nite Rocket gav et tilbud til mindre og ukjente band som ønsket promotering.

Nite Rocket var sterkt imot TONO og Gramo og spilte derfor kun musikk som var signert utenfor Romakonvensjonen, og promoterte usignerte band.

Nite Rocket var kjent som en alternativ radiostasjon. Programleder og ansvarlig redaktør Rune Kjelldahl kommenterte ofte under sending hvor primitivt studioet var satt opp, men med den beste lyden av alle. En viktig del av stasjonens profil var lytterne som ringte inn og gikk direkte på lufta uten sensur.

Nite Rocket hadde en periode på begynnelsen av nittitallet stempel som en naziradio i Oslo som sendte nazipropaganda, hadde nynazister på besøk i studioet og sendte hilsener nynazister imellom. På grunn av alt bråket dette førte med seg og aksjoner for å få radioen ut av studioet i Østerdalsgata kvittet Kjelldahl seg med disse elementene og startet opp i nytt studio i Schweigaards gate i 1995. Etter dette var det kun Kjelldahl man fikk høre på lufta, men fortsatt med innringere, ønskelåter, "night call" og rocka damer i redaksjonen. I 1997 ble det påstått at radioen hadde økonomiske problemer, og den mistet etterhvert konsesjonen til tross for at radioen var på lufta. Nite Rocket fikk innvilget ny konsesjon høsten 2001 for neste konsesjonsperiode. Konsesjonen trådte i kraft 1. januar 2002 med den første sendingen siden 1998 fra Arups gate i Gamlebyen. På grunn av stasjonens fortid ble beboere i miljøet rundt Arups gate bekymret og demonstrerte mot radiostasjonen i mars 2002. Rune Kjelldahl bestemte seg derfor for å flytte radioen fra lokalene i Arups gate. En kort periode holdt Nite Rocket til ved Helsfyr, men fra 2003 sendte radioen fra et kontorbygg i Ole Deviks vei 26 på Alnabru i Oslo.

Under den meget omstridte tildelingen av nye konsesjoner høsten 2008 fikk Nite Rocket fornyet konsesjon.

På nyåret 2012 ble Nite Rocket truet med tvangsfravikelse fra lokalene i Ole Deviks vei 26 på grunn av påstått brannfare i studioet. Kjelldahl kjempet for å beholde lokalene, men lokalene ble stengt. Han ble ikke gitt mulighet til å rette forholdene og fikk ikke anledning til å flytte utstyret fra studioet. Kjelldahl døde før saken kom opp.

Den siste tiden engasjerte stasjonen seg sterkt i kampen mot overgangen fra FM til digitalradio.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]