Ninni Anker-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ninni Krogstad Anker-Hansen er en rollefigur i TV-serien Hotel Cæsar. Hun ble født i 1975, og er datteren til Gjertrud Krogstad og avdøde Gunnar Krogstad. Henriette Lien hadde rollen som Ninni fra 1998 til 2003. Fra 2015 spiller Sølje Bergman rollen.

Karakterhistorie[rediger | rediger kilde]

Ninni kom inn i Anker-Hansen familien som eskortepike, men har også en fortid med Georgs sønn, Jens-August Anker-Hansen, som hun traff på en ferietur til Kos. Hun ble gravid, men tok abort. Ninni kommer fra en turbulent bakgrunn med en far som er død, en mor som er alkoholiker og en bror, Svein, som har sittet mye i fengsel.

Ninni forelsker seg i Georg og, til store protester fra resten av Anker-Hansen familien, gifter hun seg med Georg Anker-Hansen. Lykken er kortvarig, for Georg dør snart av kreft. En måned etter at Georg er død finner Ninni ut at hun er gravid, men hun vet ikke hvem som er faren. Hun har nemlig hatt en one-night stand med Jens August, natten etter begravelsen, og hun hadde en trøsteseanse med Rolv, til tross for at Georg også selvfølgelig kan være faren. Men Jens August får vite at han er faren og får sjokk. Sjokket blir ikke mindre for Rolv, som lenge trodde at han var faren.

Ninni jobbet som konsernleder ved siden av og ledet hotellet, hun har tatt inn sin bror Svein i ledelsen – til manges fortvilelse. Mange husker også at Ninni nesten ble drept i en trafikkulykke på vei hjem fra sykehuset med Goggen. Hun ble liggende i koma i ett år, og våknet plutselig – intetanende om alt som har skjedd mens hun var borte.

For det hadde faktisk skjedd mye mens Ninni lå i koma. Kjæresten Rolv Espevoll hadde et forhold til Julie, konsernet gikk nesten konkurs, Astrid ble dyttet ned hotelltrappen, og personalet ble rammet av en tragisk bussulykke. På toppen av det hele dukket Hugo opp etter å ha forsvunnet for nesten 40 år siden.

Ninni og Jens August fant tilbake til hverandre – trodde i hvert fall Ninni. Hun ble lurt trill rundt, for planen til Jens August var nemlig å få henne ut av konsernet. Jens August fikk Georgs testamente forfalsket – dermed var følgene at Ninni mistet råderetten over konsernet ved å gifte seg med ham.

Ninni sitter for tiden i fengsel, etter å ha skutt Jens August og Arne Marcussen på maskeradeballet.

Sommeren 2015 kommer Ninni ut fra fengselet.

Familie og forhold[rediger | rediger kilde]

Foreldre

Søsken

Barn

Andre slektninger

Forhold