Nikos Galis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Nikos Galis
Nikos Galis Panathinaikos 1992.jpg
Født23. juli 1957 (60 år)
Union City, New York
Utdannet ved Seton Hall University (19751979)
Beskjeftigelse Basketballspiller, gründer, forretningsdrivende
Nasjonalitet Hellas, USA

Nikos Galis

Nikolaos Georgalis (gresk: Νικόλαος Γεωργαλής), bedre kjent som Nikos Galis (gresk: Νίκος Γκάλης) eller Nick Galis (født 23. juli 1957 i New Jersey, USA) er en gresk-amerikansk tidligere profesjonell basketballspiller og medlem av FIBA Hall of Fame.

Han har rekorden for flest poeng som noen gang er scoret på en FIBA World Championship turneringen. Galis er ansett som en av Europas beste spillerne i de profesjonell klubbenes basketball-historie, så vel som en av tidenes største spillere i FIBA internasjonal basketball historie. Han blir også høyt aktet i Hellas, hvor han av mange blir ansett til å være den største individuelle utøveren som dette landet noensinne har produsert. Han blir regnet som en legende innen europeisk basketball og en figur som har inspirert mange millioner både ungdommer og voksne på det europeiske kontinentet for å begynne med sporten basketball.

Nikos er barn av en fattig immigrant-familie til USA fra de greske øyene Rhodos og Nisyros. Nick begynte med boksing i hans tidlige ungdomsår. Hans far George Georgalis var en meget god bokser i sine ungdomsår. Han ble overtalt til å gi opp boksing av sin mor Stella Georgalis, som skalv av skrekk hver ettermiddag at hennes sønn skulle komme tilbake med en nye skader på kroppen og i ansiktet. Som et resultat, begynte han å spille basketball i stedet og han deltok på Union Hill High School i Union City, New Jersey.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]