Nick Price

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nick Price
Nick Price.jpg
Født28. januar 1957 (62 år)
Durban
Utdannet ved Prince Edward School
Beskjeftigelse Golfspiller
Nasjonalitet Zimbabwe, Sør-Afrika
Utmerkelse World Golf Hall of Fame
Sportgolf
Høyde183 centimeter

Nicholas Raymond Leige Price (født 28. januar 1957 i Durban i Natalprovinsen i Unionen Sør-Afrika) er en zimbabwisk golfspiller.

Price ble født i Durban i Syd-Afrika til engelske foreldre, men vokste opp i Zimbabwe, der han blant annet tjenestegjorde i hæren under landets borgerkrig. Hans profesjonelle golfkarriere begynte i 1977 på Sunshine Tour, før han flyttet til Europatouren og til slutt PGA-touren i 1983. Han bor nå i Florida.

Etter en lovende start, med en seier allerede i første sesong på PGA-touren, gikk karrieren litt i stå før han gjorde et sterkt comeback på begynnelsen av 90-tallet. I løpet av midten av 90-årene var Price ansett som den beste golfspilleren i verden, og i 1994 vant han to major-turneringer, The Open og PGA-mesterskapet, etter å ha vunnet sin første under PGA-mesterskapet i 1992.

Price toppet pengelisten i 1993 og 1994 og satte ny inntjeningsrekord begge gangene, og satt som nummer 1 på verdensrankingen i golf 43 uker på rad. Han ble medlem av World Golf Hall of Fame i 2003.

Price deltar fortsatt i flere profesjonelle turneringer, men har utvidet virksomhetsområdet til golfbanearkitektur, der han driver et banearkitektfirma i Florida, og en signaturkolleksjon med golfutstyr.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Seire på Europatouren[rediger | rediger kilde]

M = Major-turnering

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori