Nicholas Mallett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nicholas Mallett
Født6. mai 1945
Død30. januar 1997 (51 år)
Beskjeftigelse Filmregissør
Nasjonalitet Storbritannia

Nicholas Mallett (født 6. mai 1945, død 30. januar 1997) var regissør for blant annet episoder av The Bill og Children's Ward.

Mallett prøvde å utdanne seg som danser på ballettskole, men på grunn av sykdom måtte han slutte. Han fikk seg jobb hos BBC innen musikk og håndverk på grunn av at han har jobbet med teater. Han steg i gradene innen drama-avdelingen og jobbet blant annet som produksjonsassistent på den første episoden av Blake's 7. I 1985 fikk han sin første jobb som regissør innen BBC på den åtte episoder lange serien Late Starter, som han regisserte sammen med Barry Davis. Han var deretter regissør på Spitting Image og mens han jobbet der ble han ringt opp av daværende produsent av Doctor Who, John Nathan-Turner, som spurte om han ville regissere en historie av denne serien. Mallett endte med å regissere historiene The Mysterious Planet, Paradise Towers og The Curse of Fenric i perioden 1986-1989. Den utvidede versjonen av The Curse of FenricDVD-utgivelsen av historien er dedisert til Mallett.

Etter Doctor Who regisserte han blant annet to episoder av Children's Ward i 1989 og åtte episoder av The Bill i perioden 1993-1995. I 1990-årene jobbet han også på seriene Boon, Lovejoy og flere Sky TV-produksjoner.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Peter Griffiths (1995). «Trial and Terror». Doctor Who Magazine (230): 4–9.  intervju

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]