News on Sunday

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

News on Sunday var en venstreorientert britisk tabloidavis Den ble lansert i april 1987 og gikk inn i november 1987. Avisen ble grunnlagt på et tidspunkt da britisk venstreside var praktisk talt uten representasjon blant de større nasjonale avisene.


Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Grunnleggerne av avisen var tidligere medlemmer av den venstreorienterte gruppen Big Blame. De fant ut at en venstreorientert massepublikasjon i form av en tabloid søndagsavis var en mulighet. Ideen kom opprinnelig fra Benjamin Lowe. Lederne var John Pilger som redaktør og Alan Hayling, men Pilger gav seg før avisen startet. Bestemmelse om å ha hovedkvarteret i Manchester ble krisert siden det befant seg unna sentrum for nasjonal politisk aktivitet.[1] Avisen gav kontrollerende makt til et kollektiv av arbeidere og avisen mottok 6,5 millioner pund fra fagforeninger og lokale pensjonsfond som tilhørte Labour. Keith Sutton ble utnevnt til redaktør.

Avisens redaksjonelle linje[rediger | rediger kilde]

Avisen målbar sosialistiske idealer og var internasjonalistisk i sitt fokus. Den støttet prinsippen om selvbestemmelse for alle nasjoner og betraktet det britiske samfunn som basert på «den ulike besittelse av rikdom, fremgang og makt». Avisen slo fast at grunnen til uroen i Nord-Irland var «den britiske tilstedeværelsen der». Den støttet fagforeninger når de streiket og var «motstandere av dyremishandling».


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lots of Balls». Lefties. BBC Two. 2006-06-24.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]