Nawara Negm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nawara Negm
Født8. oktober 1973Rediger på Wikidata (47 år)
KairoRediger på Wikidata
Far Ahmed Fouad NegmRediger på Wikidata
Mor Safinaz KazemRediger på Wikidata
Utdannet ved Ain Shams UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, sosial aktivistRediger på Wikidata
Nasjonalitet EgyptRediger på Wikidata

Nawara Negm (født 1973 i Kairo i Egypt) er en egyptisk journalist, blogger og politisk aktivist for demokrati og menneskerettigheter.

Negm er datter av den venstreorienterte poeten Ahmed Fouad Negm og den islamistiske journalisten Safinaz Kazem. Negm mottok sin bachelorgrad i engelsk språk fra Ain Shams University og har siden den gang arbeidet for det egyptiske Nile Television Network (NTN) som oversetter verdensnyheter til egyptisk. I 2009 publiserte Negm sin første bok, esh A'rrih, som bestod av en samling artikler. Samme år var hun medforfatter av en bok skrevet utelukkende av kvinnelige forfattere under tittelen Ana Ontha.

I 2006 innviet Negm sin overveiende politiske blogg med tittelen Gabhet El Tahyees El Shaabeya, noe som kan oversettes med «Folkefronten av sarkasme». Bloggen har et bilde av en ung jente omringet av piggtråd og inkluderer en bildetekst, både på arabisk og engelsk, som sier «Frihet er kun for dem som er klare til å dø». Et av hennes mest kjente arbeider kom ut i desember 2010 og var en arabisk oversettelse av flere utvalgte dokumenter fra varsler-nettstedet Wikileaks som handlet om Egypt og en del andre arabiske land. Under Den egyptiske revolusjonen i 2011 var Negm en meget aktiv politisk aktivist og en frivillig talsperson for denne revolusjonen. Negm rapporterte ofte til utenlandske medier, hovedsakelig til Al-Jazeera om sine observasjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]