Nürnberger Straße (Berlin)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nürnberger Straße i retning Tauentzienstraße.

Nürnberger Straße er en gate med boliger og diverse næringsvirksomhet i City West i Vest-Berlin. Den er en direkte sidegate til Tauentzienstraße og var mellom 1913 og 1945 kjent for Tauentzienpalast, en langstrakt bygning i stilarten Neuen Sachlichkeit, som i over et halvt århundre var brennpunktet for Berlins natteliv.

I den første byplanen for Berlin, Hobrecht-Plan, ble Nürnberger Straße utpekt som Straße Nr. 31 i avsnitt IV.[1] I året 1874 ble den anlagt fra Aktien-Bauverein Tiergarten. Den tidligere Birkenwäldchenstraße gikk med dens nordøstlige avsnitt av 16. mars 1888 sør for den nye gareb. Opprinnelig var det meningen av den skulle hete Kaiserwahl-Straße.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Übersichtskarte des Bebauungsplanes der Umgebungen Berlins. Der Bebauungsplan in Roth entworfen und vierfach ausgefertigt für das Kgl. Polizei-Präsidium, dem Magistrat von Charlottenburg., Berlin, 1862, Online
geografistubbDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)