Murom Railway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

 Murom Railway (russisk: Муромская железная дорогаeller Muromskaya zheleznaya doroga) er en russisk normalsporet, 1 520 [[mm]] underavdeling  av den statlig eide Gorkij Railway i Russland. Den ble bygget i 1874 -1880 mellom byene Kovrov og Murom i 1874-1880.

Damplokomotiv,  type L i Murom

Historie[rediger | rediger kilde]

Murom Railway en 107 km lang bane ble offisielt åpnet 1. januar 1880, og ble fra starten drevet av Nizhnyi Novgorod Railway  med 13 lokomotiver, hvorav åtte var bygget på det statlig eide Votkin Workshop i 1877 - 1878, som ligger i Votkinsk. De fem andre lokomotiver ble bygget av Schwartzkopff Werke (tidligere L. Schwartzkopff) i Berlin, Tyskland i 1878. Linjen ble forlenget med ti kilometer i 1885, da banen ble overtatt av staten. Murom Jernbane har forbindelse med Nizhnyi Novgorod Railway og den private Moskva - Kazan Jernbanen å gjør både Murom og Kovrov tilhet viktig knutepunkt viktig. Etter sin konstruksjon, er opp til 80% av gods fra Kovrov til Nizjnij Novgorod Fair transportert med Moskva-Nizjnij Novgorod Jernbane. Murom Rsilway  ble slått sammen med Moskva - Kursk og Nizhnyi Novgorod Railway i 1893.

Trafikk[rediger | rediger kilde]

Murom Raikway fremmet handel og vekst i det sentrale Russland. I begynnelsen av det 20. århundre fraktet Murom sement, garn og andre produkter.

Rullende materiell[rediger | rediger kilde]

Det rullende materiell omfatter tretten damplokomotiver. Det rullende materiellet blir vedlikeholdt og reparert på jernbaneverkstedet ved Murom jernbanestasjon som også bygde tre mindre lokomotivstaller og en garasjer i Kovrov, Selivanovo, og Murom.

Utskifting av skinnegangen [rediger | rediger kilde]

I 1872-1882 var Murom Railway eid av et aksjeselskap. I 1888 startet arbeidet med en fullstendig utskifting av jernskinnene med russiske stålskinner fra Kulebak Iron Works

Fusjon og nasjonalisering[rediger | rediger kilde]

I 1895 ble Murom slått sammen med Moskva-Nizjnij Novgorod og Moskva-Kursk Railways. I mai 1918 var alle russiske jernbaner blitt nasjonalisert og overført til People's Commissariat for Kommunikasjon (Народный Комиссариат Путей Сообщения).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]