Murdoc

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Murdoc var en rollefigur i TV-serien MacGyver der han spilles av den britiske skuespilleren Michael Des Barres.

Murdoc var en leiemorder for Homicide International Trust (forkortet «HIT»), og den internasjonale leiemordergruppen. Han er god i å imitere stemmer og forkle seg. I serien prøver han å drepe MacGyver ved flere anledninger, men lyktes aldri. Dette førte til at han senere ble ekskludert fra HIT. I mange av episodene tar Murdoc ett eller flere gisler, gjerne MacGyvers nærmeste venner, og i alle episodene blir han «beseiret» av MacGyver. I løpet av sesongene har Murdoc blitt utsatt for mange ting man normalt dør av, som for eksempel blitt skutt, falt flere hundre meter ned en klippe, og blitt sprengt inne i en trailer.

På slutten av hver episode fortalte Peter «Pete» Thornton i Phoenix Foundation, som både Pete og MacGyver jobber for, at de ikke kunne finne liket hans. Kjennetegnet hans var at hver gang han «døde», ropte han «MacGYVER!!!».

I episoden «Cleo Rocks» prøver han igjen å få tak i MacGyver, denne gangen prøver han å bruke Penny Parker som lokkemat. Han kler seg ut som en instruktør i rullestol, snakker med fransk aksent og smigrer seg inn hos Penny. MacGyver avslører derimot Murdoc med et dikt han skriver i denne episoden:

SitatMurder is in the air
under the temple of
Ra
Death avaits
on the final
curtain
Sitat
– Cleo Rocks - MacGyver (1989)

De første bokstavene i første kolonne avslører ham. Episoden ender med at han havner i et iskaldt basseng, men på slutten av episoden kommer Peter «Pete» Thornton frem med en rapport, der det står at bassenget ble tømt, ... men Murdoc ble ikke funnet.