Morten Krogstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Morten Krogstad
Født16. juli 1946[1]Rediger på Wikidata (77 år)
BeskjeftigelseOversetter Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Morten Wessel Krogstad (født 16. juli 1946) er en norsk kulturvernaktivist, skjønnlitterær oversetter og statsstipendiat fra Oslo.

Krogstad har gjennom flere tiår engasjert seg for kulturminnevern, både som forfatter, redaktør, journalist, skribent, foredragsholder, rådgiver, oversetter og aktivist. Krogstad har siden 1970-tallet virket for vern av norsk kulturarv og har bidratt til å spre kunnskap og holdninger som har vært med på å sikre norske kulturminner. Han har vært leder av Fortidsminneforeningens lokalavdeling for Oslo og Akershus, og hatt andre viktige tillitsverv i organisasjonen. Han har også vært svært aktiv i Oslo Byes Vel, og tilskrives mye av æren for at byens husvegger i dag har sine blå kulturhistoriske informasjonstavler.

Som oversetter har han blant annet utgitt William Shakespeares Macbeth og Harold Pinters Hybelen og Kjøkkenheisen.

I 1997 ble han tildelt Oslo Byes Vels ærespris Bypatrioten. I 2004 ble han tildelt Fortidsminneforeningens høyeste utmerkelse, Urnesmedaljen. Krogstad er mangeårig medlem av Den norske Studentersangforening hvor han er hedret med kommandørgraden av foreningens orden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 123752005, catalogue.bnf.fr, besøkt 31. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]