Mormotomyiidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mormotomyiidae
Mormotomyiidae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Mormotomyiidae
Norsk(e) navn: mormotomyiider
Hører til: høyere fluer, (Cyclorrhapha), tovinger, (Diptera)
vingede insekter,
insekter
Antall arter: bare én kjent art
Habitat: i en bergsprekk med en flaggermuskoloni.
Utbredelse: bare funnet i en bergsprekk i Kenya
Delgrupper:

Mormotomyiidae er kanskje verdens minst utbredte fluefamilie. Denne familien omfatter bare én kjent art, som bare er funnet på ett sted: en bergsprekk, ca. en meter bred, i Kenya, der en flaggermuskoloni holder til. Larvene lever av flaggermus-guano, og de voksne fluene slikker trolig i seg svette fra flaggermusene.


Utseende[rediger | rediger kilde]

En ganske stor, gulbrun flue med sterkt reduserte vinger, edderkopp-lignende. Hele kroppen er dekket av lange, krøllete hår. Fasettøynene er sterkt redusert og punktøyne mangler. Antennene er tre-leddete, det andre leddet er ganske langt med en lengdesøm, det tredje er lite og delvis skjult av det andre leddet. Kinnbørster (vibrissae) finnes. Både vingene og svingkøllene er sterkt redusert. Det sterkt avvikende utseendet gjør denne fluen vanskelig å klassifisere, men det kan være den hører hjemme i overfamilien Sphaeroceroidea.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste


Kilder[rediger | rediger kilde]

McAlpine, J.F. 1989. Phylogeny and classification of the Muscomorpha. I: McAlpine, J.F. (m.fl., red.): Manual of Nearctic Diptera. 3: 1397-1518. Agriculture Canada, Ottawa.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]