Momentum (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Momentum
Generell informasjon
Sjangeraction og thriller
Utgivelsesår
  • 16. oktober 2015 (2015-10-16)
Prod.land
Lengde96 [1] min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiStephen Campanelli
Produsent
  • Donald A. Barton
  • Anton Ernst
ManusforfatterAdam Marcus
Debra Sullivan
MusikkLaurent Eyquem
SjeffotografGlen MacPherson
KlippDoobie White
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
BudsjettUSD 20 millioner
Prod.selskapGoDigital
Eksterne lenker

Momentum er en sørafrikansk-amerikansk action- og thrillerfilm fra 2015 regissert av Stephen Campanelli i hans regissørdebut. I de fremste rollene hadde Olga Kurylenko, Morgan Freeman og James Purefoy.[2] Manuset er skrevet av Adam Marcus og Debra Sullivan.[2] Den ble produsert av Donald A. Barton og Anton Ernst.[3] Filmen hadde verdenspremiere ved Fantasia internasjonale filmfestival i Montreal i Canada den 22. juli 2015. Montreal er hjembyen til regissøren.[4][5] Filmen ble vist i USA fra og med den 16. oktober 2015.

Handlingsgang[rediger | rediger kilde]

Alex (Olga Kurylenko), en tidligere militær agent som har blitt tyv, blir dratt inn av hennes tidligere partner i en høyteknologisk tyveri, hennes «aller siste jobb». I løpet av bankrøveriet kom ved en tilfeldighet til å stjele en verdifull minnepinne som inneholdt informasjon bestående av inkriminerende bevis. Alex er deretter nådeløst forfulgt av en gruppe agenter ledet av herr Washington (James Purefoy), som har blitt sendt av en anonym senator (Morgan Freeman) for å få minnepinnen tilbake. Mens hun er involvert i en voldelig og frenetisk katt-og-mus-jakt over hele byen, forsøker Alex å avdekke en konspirasjon bak hennes forfølgere.

Roller[rediger | rediger kilde]

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Momentum fikk generelt negativ omtale fra filmanmelderne. Hos Rotten Tomatoes ble den gitt en vurdering på 29 prosent, et gjennomsnittlig verdi på 3,6/10, samlet fra 14 omtaler.[6] Metacritic ga filmen verdi på 18 ut av 100, basert på 5 kritikere, noe som antydet «overveldende mislikt».[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Momentum (15)». British Board of Film Classification. 23. juli 2015. 
  2. ^ a b «Momentum», Filmweb
  3. ^ Cronje, Jan (19. juli 2014): «Stewart’s shoes to tread SA», ToNight (Independent Online (Sør-Afrika)).
  4. ^ Stephen Campanelli ved Fantasia-premieren den 22. juli 2015
  5. ^ «Gathering Momentum» Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine. (PDF), Marianopolis Matters. Marianopolis College: 8–11. Høsten 2014.
  6. ^ «Momentum», Rotten Tomatoes.
  7. ^ «Momentum», Metacritic.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]