Molladalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Utsyn mot Molladalen

Molladalen er en fjelldal i Ørsta kommune på Sunnmøre. Dalen er en tverrdal til Barstaddalen. Dalen ligger vest for Hjørundfjorden, lengst nord på Ørstahalvøya i Sunnmørsalpene. Dalen er omkranset av bratte og taggete fjellformasjoner. Det finnes en rekke pinakler som er ettertraktede klatremål. Fjellene rundt dalen blir omtalt med fellesnevneren Molladalstindane. De mest kjente toppene er:

I dalbunnen ligger flere vann. Det største, Storevatnet, ligger 774 moh.

Molladalen er et yndet mål for fjellklatrere. Det er utgitt en klatrefører for området.

Fra Melbøsætra i Barstadvik er det merket sti til Molladalen. Stien går først i bjørkeskog, så i fjellmyr og har en luftig passasje over et sva ved inngangen til Molladalen. Mister en fotfestet her, vil en fort ramle ned svaet og ut i Molladalselva som fosser i et hjel om lag 20 høydemeter under stien. Her er det hengt opp en stålwire som en kan holde seg fast i. En bør regne minst 2 timers gange før en har nådd inn i dalen fra Barstadsætra. Molladalen kan også nås fra Ytre Standal over Molladalsskaret på 990 moh.

Molladalen har av bønder i Barstadvik vært brukt til sauebeite. I 1864 ble 76 sauer drept da de ble jagd ut for et stup av en bjørn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]