Mirakelet i Moldova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mirakelet i Moldova
Generell informasjon
GenreDokumentarfilm
Utgivelsesår2017
NasjonalitetNorge
Lengde82 min.
Annen informasjon
Premiere(r)2017

Mirakelet i Moldova (Moldovan Miracle) er en norsk dokumentarfilm skrevet og regissert av Stian Indrevoll.[1]

Filmen hadde premiere 29. september 2017 under BIFF (Bergen Internasjonal Film Festival). Filmen er produsert av Flimmer Film.[2] De følger Hans Bjørn Bakketeig, den eneste optikeren i Moldova i en periode på tre år.[1] Arkivert 16. januar 2018 hos Wayback Machine. Hans Bjørn driver en øyehelsetjeneste i Moldova sammen med assistenten Tatiana Ghidirimschi.[1] Dokumentaren gir innblikk i livet til mennesker med synsproblemer i Moldova. Et eksempel er at vi får se reaksjonen til et menneske som ikke har sett noe på 50 år. Det er ikke god nok oppfølging innen synsfelt i Moskva, og derfor er det mange som ikke får et optimalt liv. Derfor er dette en så viktig sak å vise til verden.[2]

Han møter på mange utfordringer med et korrupt byråkrati og utbredt fattigdom. Filmingen skjedde under en korrupsjonsskandale. Regjeringen ble byttet ut fem ganger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Mirakelet i Moldova». BIFF.no. Besøkt 16. januar 2018. 
  2. ^ a b Olsen, Benjamin Søgnen (31. august 2017). «Endeleg premiere på Mirakelet i Moldova». Os og Fusaposten (norsk). Arkivert fra originalen 16. januar 2018. Besøkt 16. januar 2018.