Milton Babbitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Milton Babbitt (født 10. mai 1916 i Philadelphia, Pennsylvania, død 29. januar 2011 i Princeton, New Jersey) var en amerikansk komponist og matematiker.

Han vokste opp i Jackson, Mississippi, og begynte å spille fiolin da han var fire år gammel, og senere begynte han også å spille klarinett og saksofon. Babbit var spesielt kjent for sin elektroniske musikk. Han begynte å studere ved University of Pennsylvania i 1931, men han ble snart forflyttet til New York University i stedet, der han studerte musikk sammen med kjente musikere som Philip James og Marion Bauer.

Babbitt fikk sin bachelorgrad fra New York University i 1935 med æresbevisninger fra Phi Beta Kappa. I 1948 sluttet Babbitt seg til Princeton University og i 1973 ble han medlem av fakultetet for musikk ved Juilliard School i New York. I 1985 satt han som leder for Student Composer Awards, en internasjonal konkurranse for unge klassiske komponister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Milton Babbitt – sitater
musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.