Miguel de Benavides y Añoza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Miguel de Benavides y Añoza
Miguel de Benavides1.JPG
FødtMiguel de Benavides y Añoza
1552
Carrión de los Condes
Død26. juli 1605
Manila
Beskjeftigelse Geistlig, medlem av katolsk orden
Nasjonalitet Spania

Miguel de Benavides y Añoza (født 1552 i Carrión de los Condes i Spania, død 1605) var en katolsk erkebiskop tilhørende dominikanerordenen, og protosinolog.[1]

Han trådte inn i dominikanerordenen i Valladolid i 1567, og ankom de filippinske øyer i 1586. Han ble en av de første dominikanere etter middelalderen som, satte sine ben i Kina. Det var i 1590, men han ble nødt til å gjøre vendereis til Filippinene omtrent med det samme.

Han grunnla Universidad de Santo Tomás i Manila og forfattet en grammatikk for det kinesiske språk, en bok som var ment å støtte opp om forkynnelsen av kristendommen overfor de kinesere som bodde på Filippinene.

Han ble biskop av Nueva Segovia, og i 1603 ble han erkebiskop av Manila, etter byens første biskop, hans medbror i dominikanmeroerdenen, erkebiskop Domingo Salazar, O.P.

Verker[rediger | rediger kilde]

  • Relacion de Don Fray Miguel de Benavides, Obispo de la nueua Segouia en las Islas Philipinas, del estado de la fe de su Obispado, y de la marauillosa conuersion a la mesma fe, de aquellas Prouincias.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Diccionario geográfico, estadístico, histórico, de las Islas Filipinas, 1851, s. 274