Michael Spinks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Michael Spinks
Michael Spinks 1987.JPG
Født13. juli 1956 (61 år)
St. Louis
Beskjeftigelse Bokser
NasjonalitetUSA

Michael Spinks (født 13. juli 1956 i St. Louis, Missouri, USA) er en amerikansk bokser. Han er olympisk gullmedaljør og var IBFs verdensmester 198587 i tungvektsboksing. Han er yngre bror av bokseren Leon Spinks.

Han ble verdensmester i tungvektsboksing 19. februar 1985 da han vant på poeng over Larry Holmes. Hadde Holmes vunnet hadde han tangert Rocky Marciano rekord på 49 seire på rad som verdensmester. Men nå ble det Spinks som skrev boksehistorie ved å bli den første lett-tungvekteren som vant tungvektstittelen. Han ble også historisk ettersom hans bror, Leon Spinks, hadde vært verdensmester i 1978. Dermed ble de boksehistoriens første brødrepar som hadde vunnet VM-tittelen i tungvektsboksing.

I returkampen mot Holmes året etter forsvarte Spinks sin tittel, han vant knepent på poeng i en kamp på 15 runder. Han gikk en ny tittelkamp 6. sep. 1986 mot den norske bokseren Steffen Tangstad og Spinks vant på teknisk knockout i fjerde runde. I 1987 ble han fratatt sin VM-tittel da han nektet å møte neste utfordrer til IBF, Tony Tucker. Han valgte i stedet å møte Gerry Cooney, i en kamp som ikke gjaldt noen tittel, men som var bedre betalt. Spinks vant på knockout i femte runde.

I 1988 avtalte han å gå tittelkamp mot Mike Tyson, som hadde vunnet IBF-tittelen gjennom å beseire Tony Tucker. De siste ukene foran møtet med Tyson viste Spinks tegn på nervøsitet. Da Spinks befant seg i garderoben før kampen ble han oppmerksom på et hull i veggen. Han spurte om dette, og fikk til svar at hullet skyldtes at Tyson hadde vært der tidligere og slått i veggen i raseri. Dette hjalp ikke på motet til Spinks. Han viste tydelig frykt for Tyson og forsøkte å unngå sin motstander, fremfor å utfordre ham helhjertet. 91 sekunder ut i første runde ble Spinks slått i bakken for andre gang i løpet av kampen. Han ble liggende i langt mer enn ti sekunder. Iron-Mike vant dermed på knockout, i det som var det eneste tapet i Spinks profesjonelle boksekarriere. Spinks trakk seg fra boksingen etter kampen.

Spinks bokset 32 kamper som profesjonell, han vant 31, hvorav 21 på knockout, og tapte 1. Han er medlem av International Boxing Hall Of Fame. Til tross for dette imponerende rullebladet, blir han regnet som en større bokser i lett-tungvektsklassen enn i tungvektsklassen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Larry Holmes 
Verdensmester i Tungvekt (IBF)
(1985–1987)
Etterfølger:
 Tony Tucker 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)