Memphis Jug Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Memphis Jug Band var et jugband som var aktive i Memphis, Tennessee på slutten av 1920- og begynnelsen av 1930-tallet. Bandet hadde en besetning med munnspill, feler, mandoliner, banjoer og gitarer, med vaskebrett, kazoo og krukker (jugs) som komp. Orkesteret hadde et repertoar som favnet om flere stilarter. I løpet av få år spilte bandet inn over hundre låter på plate.

Besetning[rediger | rediger kilde]

Memphis Jug Band hadde en skiftende besetning av svarte musikere gruppert rundt lederen, sangeren og gitaristen Will Shade.

Blant de som var innom bandet for kortere eller lengre tid kan nevnes Charlie Burse (gitar, mandolin og sang), Charlie Nickerson (piano og sang), Charlie Pierce (fele), Charlie Polk (jug), Tewee Blackman (sang og gitar), “Hambone” Lewis (jug), Jab Jones (jug), Johnny Hodges/Hardge (piano), Ben Ramey (sang og kazoo), Casey Bill Weldon (gitar og sang), Memphis Minnie (gitar og sang), Vol Stevens (sang, fele og mandolin), Milton Robie (fele), Otto Gilmore/Gilmer (trommer og treblokker) og Robert Burse (trommer).

Bandet hadde både et svart og et hvitt publikum. Repertoaret bestod av ballader, blues og populære dansemelodier. Innspillinger ble gjort av Victor Records og OKeh Records i åra 1927 til 1934. På det tidspunktet hadde etterspørselen etter og markedet for musikken deres skrumpet slik at Shade ikke lenger så seg i stand til å holde bandet samla.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]