Melvin Taylor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Melvin Taylor
Melvin Taylor 0333.png
Født13. mars 1959 (59 år)
Chicago
Beskjeftigelse Musiker, jazzgitarist
Nasjonalitet USA

Melvin Taylor (født 13. mars 1959 i Jackson, Mississippi) er en amerikansk blues- og jazz-gitarist.

I ungdomsårene grunnla Taylor bandet The Transistorer, et band som ble forvaltet av hans fremtidige svigerfar, og som spilte populærmusikk fra 1970-tallet på forskjellige talent-show og på nattklubber. Etter at The Transistors brøt opp i 1980, har Taylor viet det meste av sin oppmerksomhet til å spille blues i Chicagos West Side-klubber.

I løpet av andre halvdel av 1980-tallet sluttet han seg til klubbene Pinetop Perkins og The Legendary Blues Band som han hadde en ett år lang Europa-turné sammen med, og siden slutten av 1980-tallet har han vært på regelmessige turer i Europa med sin egen musikkgruppe, der de blant annet har åpnet konserter for BB King, Buddy Guy og Santana.

Taylors innspillinger omfatter de to første som han spilte inn for ett fransk plateselskap: Blues on the Run, opprinnelig innspilt i 1982, og Playing Blues for You fra 1984. Da han kom tilbake i USA fra Europa, signerte Taylor en kontrakt med Evidence Music og han spilte inn flere sanger sammen med blant annet John Snyder, Melvin Taylor og The Slack Band som han også skrev flere låter sammen med. Sent i 1996 spilte han inn sitt andre amerikanske album, Dirty Pool.

Han deltok på Kongsberg Jazzfestival i 2002.