Mel Martinez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mel Martinez
Mel Martinez.jpg
Født23. oktober 1946 (72 år)
Sagua la Grande
Utdannet ved Florida State University College of Law (–1973)
Beskjeftigelse Politiker, advokat
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA, Cuba
Språk Engelsk

Melquíades Rafael «Mel» Martínez (født 23. oktober 1946 i Cuba) er en amerikansk republikansk politiker.

Han kom til USA i 1962 som del av en romersk katolsk humanitær innsats kalt Operation Peter Pan, som førte til USA mer enn 14 000 barn fra Cuba. Katolske veldedige grupper tilbydde Martinez et midlertidig hjem på den første tiden. På den første tiden Martínez var helt alene, og snakket nesten ikke engelsk. Han har senere bodd sammn med to forskjellige fosterfamilier, og i 1966 ble han gjenforent med sin opprinnelige familie i Orlando.

Martínez ble utdannet til en grad som førsteamanuensis fra Orlando Junior College i 1967. han studere til en bachelorgrad ved International Affairs fra Florida State University, og senere fikk han en doktorgrad fra Florida State University College of Law i 1973. Han begynte på sin juridiske karriere som arbeider ved et advokatfirmaet Wooten Kimbrough i Orlando som hadde spesialisert seg på erstatning på personskader advokatfirma. hvor han etterhvert ble partner og jobbet i mer enn et tiår. I løpet av hans 25 års advokatpraksis i Orlando, var han involvert i en rekke ulike sivile organisasjoner. Han fungerte som visepresident i styret til flere katolske velferdsorganisasjoner i Orlando`s bispedømme.

Han var formann for det republikanske partiet fra november 2006 til 19. oktober 2007. Han ble et æresmedlem av Alpha Tau Omega Fraternity ved University of Central Florida i Orlando. Martínez fratrådte sin ministerpost 12. desember 2003 for å stille til valg til det amerikanske Senatet for delstaten Florida. Dette gjorde ham til den første cubansk-amerikaneren som har tjenestegjort i det amerikanske Senatet.

Senere ble han utnevnt til minister i Bolig- og byutviklingsdepartementet, en stilling han holdt fra 2001 til 2003. I 2004 stilte han til senatsvalg mot demokraten Betty Castor, og vant med tynn margin (49,5% – 48,4%). Han ble innsatt 3. januar 2005. Han var innsatt som senator fra 2004 til 2009, og representerte delstaten Florida.

Han bestemte seg for å si opp jobben som senator, og sluttet 9. september 2009.[1]

Den 7. august 2009, rapporterte nyhetskanalen CNN og avisen Orlando Sentinel at Martinez ville trekke seg fra sitt sete i Senatet. Senere den måneden, kunngjorde guvernør Charlie Crist fra Florida, at han ville utnevne George Lemieux som etterfølger til Martínez for den gjenværende perioden. To uker etter å ha fratrådt sitt sete i Senatet ble det rapportert at Martínez ville begynne som lobbyist og som partner i det internasjonale firmaet DLA Piper.

Martínez og hans kone Kitty har tre barn (Lauren Martínez Shea, John Martínez og Andrew Martínez) sammen og de har tre barnebarn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Senator Martinez Resigns Early – artikkel i The New York Times 7. august 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Bob Graham 
Klasse 3-senator fra Florida
Etterfølger:
 George LeMieux