Mediastud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Mediastud AS)
Hopp til navigering Hopp til søk

MediaStud AS det tidligere navnet på paraplyorganisasjonen for studentmedier i Trondheim. 1. juli 2014 endret det navn til Studentmediene i Trondheim AS.[1] Selskapet er et driftselskap for studentmedia i Trondheim. Selskapet eies av Studentersamfundet i Trondhjem og Studentsamskipnaden, hver med en eierandel på 50%.

Målet med Mediastud er å gi studenter i Trondheim et bredt tilbud av medier drevet av ulønnede studenter.

Enheter under Mediastud[rediger | rediger kilde]

Selskapets historie[rediger | rediger kilde]

Mediastud ble opprettet 27. januar 1988, og omfattet da bare Under Dusken og Studentradio'n. I 1991 etablerte Mediastud Student-TV som sin tredje medievirksomhet. Avtalen mellom eierne ble reforhandlet i 1995 og finansiering av Student-TV ble tatt opp i avtalen. Samtidig ble driftsutgiftene fordelt med 60 prosent på Samskipnaden og 40 prosent på Samfundet, mot 50-50 tidligere.

I 1997 vedtok Velferdstinget i Trondheim å be Studentsamskipnaden å si opp Mediastud-avtalen.[2] Avtalen ble allikevel videreført, og ved reforhandling av avtalen i perioden 2006-2007 stilte Velferdtinget seg bak Mediastud-avtalen så lenge redaksjonen var uavhengig og upolitisk valgt.

I 2008 ble det meste av de tre studentmedienes arbeidsarealer samlet i Lucas-bygget på Singsakerbakken 2E på grunn av en prekær mangel på arbeidsarealer i Studentersamfundet og Radio Revolt sin satsing på 24/7-radio. I forkant av flyttingen varslet Samfundets leder Marie Stølen at studentmediene ville miste sine lokaler på Studentersamfundet dersom de flyttet, men dette har enda ikke slått til. Ett av målene med flytting var økte muligheter for samarbeid, men selskapet har blitt kritisert for ikke å realisere disse mulighetene.

Etter flyttingen til Lucas-bygget har selskapet gått med underskudd på grunn av leieutgifter og investeringer. Selskapet vedtok i 2010 at det ønsker lokaler i tilknytning til Samfundets bygningsmasse, men dette blir neppe mulig før Studentersamfundets nybygg reises.

I 2010 ble filmproduksjonsselskapet Prosjektor, opprinnelig en spin-off fra Student-TV, skilt ut fra selskapet og opprettet som Prosjektor Filmproduksjon, en selvstendig frivillig organisasjon.

i 2013 ble markedsplassen iBok.no en del av Mediastud.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Oss». www.studentmediene.no. Arkivert fra originalen 5. mars 2014. Besøkt 6. november 2015. 
  2. ^ Universitetsavisa, nr 15, 1997: Det spøker for Student-TV

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]