McMinnville

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
McMinnville
LandUSAs flagg USA
DelstatOregons flagg Oregon
FylkeYamhill County
Grunnlagt1856
Postnummer97128
Retningsnummer503
Areal27,40 km²
Vannfylt arealandel0%
Befolkning32 187 (2010[1])
Bef.tetthet1 174,71 innb./km²
Antall husholdninger12 897
Høyde o.h.48 meter
Nettsidewww.mcminnvilleoregon.gov/
Kart
McMinnville
45°12′42″N 123°11′50″V

En av gatene i downtown McMinnville
Grunnlegger William Newby
Hasselnøtt trær i McMinnville

McMinnville er fylkeshovedstaden og den største byen i Yamhill County i Oregon i USA. Byen ble grunnlagt av William T. Newby, og ble oppkalt etter hans hjemby McMinnville i Tennessee. Ved folketellingen i 2010 hadde byen 32 187 innbyggere.[1] McMinnville er kjent for sine mange vingårder og sin årlige UFO-festival.[2][3]

McMinnville ligger på nord- og sørsiden av Yamhill River i Yamhill Valley. McMinnville er en del av Portlands storbyområde. McMinnville ligger 56 kilometer sørvest for Portland. Byen huser både Linfield College og Evergreen Aviation Museum.

Historie[rediger | rediger kilde]

McMinnville ble grunnlagt i 1876 og fikk bystatus i 1882. I 1886 stemte innbyggere i fylket for å flytte fylkessetet i Yamhill County fra Lafayette til McMinnville.

Vin[rediger | rediger kilde]

McMinnville huser omtrent 200 vingårder og har siden 1990 hatt majoriteten av totalt antall vinbønder rundt byen. McMinnville kalles vinindustriens hovedstad i Oregon.

McMinnville Municipal Airport[rediger | rediger kilde]

McMinnville Municipal Airport er en offentlig flyplass 4.8 km sørøst for sentrum av McMinnville. Flyplassen har to asfaltrullebaner på ca. 1500m hver.

McMinnville UFO[rediger | rediger kilde]

McMinnville er godt kjent for noen fotografier en lokal bonde tok som ble publisert på forsiden av 9. juni 1950 utgaven av den lokale avisen «The News Register»". Bildene var av en UFO sett nesten en måned tidligere. 11. mai samme år ble bildene publisert i riksavisen "The Oregonian" og en måned senere var de på trykk i "LIFE" magazine. Bildene ble tatt av et McMinnville par, Mr. og Mrs. Paul Trent. Mrs. Trent var den første til å se objektet og kjente umiddelbart igjen den klassiske "flyvende tallerkenen" hun hentet umiddelbart sin mann som dro og hentet kamera og de tok flere bilder før den "flyvende tallerkenen" fløy av sted. En diskusjon har for en stund pågått i mellom UFO etterforskere, som mener fotografiene er unike og de beste som noen gang er tatt av en UFO, og UFO skeptikere som på sin side mener fotografiene er falske. Begge sider har hyret fotoeksperter flere ganger for å gjøre en profesjonell analyse av fotografiene, men så langt har ingen av partene fått noen bevis. Trent parets bakgrunn ble også grundig sjekket, og til dags dato er det intet som tyder på at de skulle stått bak noen forfalskning. Alt dette har nå blitt til en årlig "UFO Festival" som holdes i McMinnville hvert år, og er det største lignende arrangementet i hele den Pacific Northwest, og den nummer to største i landet etter Roswell i New Mexico.

Turkey Rama[rediger | rediger kilde]

Turkey Rama er en tredagers festival som holdes downtown McMinnville årlig. Den feirer den lange tradisjonen for å grille kalkun. Grillingen ble startet i 1938 av kalkunbønder i Yamhill County.

Personer fra McMinnville[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Population, Census». US Census. 1. april 2010. Arkivert fra originalen 13. februar 2020. Besøkt 23. januar 2016. 
  2. ^ Olmsted, Larry. «50 Years of Wine Excellence: Oregon's Willamette Valley». Forbes. Besøkt 23. januar 2016. 
  3. ^ «The day the Earth stood soaked at Oregon UFO Festival». USA TODAY. 19. mai 2013. Besøkt 23. januar 2016.