McMinnville

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Yamhill County Oregon
En av gatene i downtown McMinnville
Grunnlegger William Newby
Hasselnøtt trær i McMinnville

McMinnville er fylkes hovedstaden og den største byen i Yamhill County, Oregon, USA. Byen ble grunnlagt av William T. Newby, og ble oppkalt etter hans hjemby McMinnville i Tennessee. I januar 2009 hadde byen 32.400 innbyggere. McMinnville er kjent for sine mange vingårder og sin årlige UFO-festival.

McMinnville ligger på nord og sør siden for Yamhill River i Yamhill Valley. McMinnville er en del av Portlands metropoliske område, McMinnville ligger 56 kilometer sørvest for Portland. Byen huser både Linfield College og Evergreen Aviation Museum.

Historie[rediger | rediger kilde]

McMinnville ble grunnlagt i 1876 og fikk bystatus i 1882. I 1886 stemte innbyggere i fylket for å flytte fylkeshovedsetet i Yamhill County fra Lafayette til McMinnville.

Vin[rediger | rediger kilde]

Er det noe McMinnville er kjent for så er det vin. McMinnville huser omtrent 200 vingårder og har siden 1990 hatt majoriteten av totalt antall vinbønder rundt byen. McMinnville kalles for hovedstaden av vinindustrien i Oregon.

McMinnville Municipal Airport[rediger | rediger kilde]

McMinnville Municipal Airport er en offentlig flyplass lokalisert 4.8 km sørøst for sentrum av McMinnville. Flyplassen har to asfaltrullebaner men på ca. 1500m hver.

McMinnville UFO[rediger | rediger kilde]

McMinnville er godt kjent for noen fotografier en lokal bonde tok som ble publisert på forsiden av 9. juni 1950 utgaven av den lokale avisen «The News Register»". Bildene var av en UFO sett nesten en måned tidligere. 11. mai samme år ble bildene publisert i riksavisen "The Oregonian" og en måned senere var de på trykk i "LIFE" magazine. Bildene ble tatt av et McMinnville par, Mr. og Mrs. Paul Trent. Mrs. Trent var den første til å se objektet og kjente umiddelbart igjen den klassiske "flyvende tallerkenen" hun hentet umiddelbart sin mann som dro og hentet kamera og de tok flere bilder før den "flyvende tallerkenen" fløy av sted. En diskusjon har for en stund pågått i mellom UFO etterforskere, som mener fotografiene er unike og de beste som noen gang er tatt av en UFO, og UFO skeptikere som på sin side mener fotografiene er falske. Begge sider har hyret fotoeksperter flere ganger for å gjøre en profesjonell analyse av fotografiene, men så langt har ingen av partene fått noen bevis. Trent parets bakgrunn ble også grundig sjekket, og til dags dato er det intet som tyder på at de skulle stått bak noen forfalskning. Alt dette har nå blitt til en årlig "UFO Festival" som holdes i McMinnville hvert år, og er det største lignende arrangementet i hele den Pacific Northwest, og den nummer to største i landet etter Roswell i New Mexico.

Turkey Rama[rediger | rediger kilde]

Turkey Rama er en tredagers festival som holdes downtown McMinnville årlig. Den feirer den lange tradisjonen for å grille kalkun. Grillingen ble startet i 1938 av kalkunbønder i Yamhill County.

Personer fra McMinnville[rediger | rediger kilde]