Maureen McGovern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maureen McGovern
Maureen Therese McGovern
Født27. juli 1949[1][2][3]Rediger på Wikidata (74 år)
Youngstown
BeskjeftigelseMusiker, sanger, teaterskuespiller, plateartist Rediger på Wikidata
Utdannet vedBoardman High School
NasjonalitetUSA
Musikalsk karriere
SjangerBroadway
InstrumentVokalist
Aktive år1972 –
Plateselskap20th Century Fox Records, Epic Records
Nettstedhttp://www.maureenmcgovern.com/
IMDbIMDb

Maureen Therese McGowern (født 27. juli 1949 i Youngstown i Ohio) er en amerikansk sanger og skuespillerBroadway som er mest kjent for sin førsteklasses gjengivelse av sangen, «We Can Never Love Like This Again» som spilles i filmen The High Inferno fra 1974.

Etter endt eksamen fra Boardman High School i 1967 jobbet McGowern som sekretær og utførte deltidsarbeid som sangerinne for det lokale folkebandet Sweet Rain. Hennes sang fanget oppmerksomheten til Russ Regan (daværende leder for 20th Century Records) i 1972 da han hørte en demonstrasjonssang som hun hadde spilt inn.

McGovern sin kontrakt med musikk-firmaet 20th Century Recordstok slutt i 1976. Hennes karriere gikk deretter nedover og det gjorde at hun fikk diverse økonomiske problemer. I et intervju med BBC Woman's Hour som ble gjort den 18. mai 2009 uttalte McGovern at de urimelige kostnadene som ble pålagt hennes av hennes manager sammen med at hun måtte betale full lønn til bandet sitt som var hovedårsakene til at hun havnet i sin finansielle krise.

På begynnelsen av 1980-tallet, ga McGovern opp å synge temaer til filmer for så å begynne på sin karriere som skuespiller på Broadway. I 1981 gjorde hun sin Broadway-debut som karakteren Mabel i en nyoppsetning av Gilbert & Sullivan sitt musikalske The Pirates of Penzance. Hun var også med i musikalen Little Women The Musical som Marmee.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 52342, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6cw6vrp, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]