Masterbloggen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Masterbloggen er en norsk blogg som formidler forskningsfunn fra mastergradsoppgaver. Bloggen ble lansert 25. januar 2010 av Forening for masterformidling (MaFo). Grunnlegger er Anne Aaby og nåværende styreleder er Line Barkved.

Formålet med Masterbloggen[rediger | rediger kilde]

«Formålet med Forening for masterformidling er tilgjengeliggjøring av masterstudenters kunnskapsproduksjon.[1]». Masterbloggen.no er et av verktøyene MaFo benytter, i tillegg til andre sosiale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn.

Masteroppgaven[rediger | rediger kilde]

Masterbloggen springer ut i fra oppfatningen av at masteroppgaver i stor grad har vært en glemt ressurs. MaFo ønsker gjennom Masterbloggen å tilgjengeliggjøre kunnskap som masteroppgavene inneholder. Masteroppgaver er tuftet på vitenskapelig metode og studentene er veiledet av universiteters og høgskolers vitenskapelige ansatte.

Masterstudenters kunnskapsproduksjon er også i stor grad redusert til individuell kompetanse. Masterstudenter som leverer innlegg til Masterbloggen svarer for oppgaven sin til et bredere publikum enn sensor og fakultet. Dette har som mål å øke deres kompetanse og skal gi rom for en bredere evaluering av masteroppgaven. Dessuten skal det stimulere til dialog rundt vitenskapelige arbeider. Lærestedene utfordres også som får sine publikasjoner belyst i offentligheten gjennom Masterbloggen.

Masterbloggen benytter seg av publiseringssystemet (CMS) Wordpress.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Formålsparagrafen til MaFo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]