Hopp til innhold

Mary Higgins Clark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mary Higgins Clark
FødtMary Theresa Eleanor Higgins
24. des. 1927[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
New York[3]
Død31. jan. 2020[5][6][1][2]Rediger på Wikidata (92 år)
Naples[3]
BeskjeftigelseRomanforfatter, skribent, barnebokforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedFordham University (–1979) (akademisk grad: bachelorgrad, studieretning: filosofi)
BarnCarol Higgins Clark
NasjonalitetUSA[7]
GravlagtGate of Heaven Cemetery[8]
Utmerkelser
7 oppføringer
Premio Edgar Grand Master (2000)[9]
New Jersey Women's Hall of Fame
California Hall of Fame (1997)[10]
Agatha Award (2002)
Grand Prix de Littérature Policière (1980) (for: A Stranger Is Watching)
Ridder av Ordre des Arts et des Lettres
Christopher Award
Signatur
Mary Higgins Clarks signatur

Mary Higgins Clark (født 24. desember 1927, død 31. januar 2020)[11] var en amerikansk forfatter. Hun skrev 50 bøker; de fleste ble bestselgere i USA.

Bibliografi

[rediger | rediger kilde]

1968-1990

[rediger | rediger kilde]
  • 1968 Aspire to the Heavens/Velkommen hjem, Herr President
  • 1975 Where are The Children/Hatets gisler
  • 1977 A Stranger is Watching/Øyenvitnet
  • 1980 The Cradle Will Fall/Gjøkungen
  • 1982 A cry in the Night/Ett skrik i natten
  • 1984 Stillwatch/Navnløs fiende
  • 1987 Weep No More, My Lady/Sluttspill
  • 1989 While My Pretty One Sleeps/Mens min elskede sover
  • 1989 The Anastasia Syndrom and Other Stories/Anastasiasyndromet og fire andre noveller
  • 1990 Voices in the Coal Bin

1990-1999

[rediger | rediger kilde]
  • 1991 Loves Music, Loves to Dance/Den siste dansen
  • 1992 All Around the Town/Stemmenes rop
  • 1993 I'll be Seeing You/Noen ser deg
  • 1993 Detah on the Cape and Other Stories
  • 1993 Milk run and Stowaway
  • 1994 Remeber Me/En siste hilsen
  • 1994 The Lottery Winner
  • 1995 Let Me Call You Sweetheart/Kjærlighetsmordet
  • 1995 Silent Night/Stille natt
  • 1996 Moonlight Becomes You/Stille som i graven
  • 1996 My Gal Sunday
  • 1997 Pretend You Don't See Her/ Lacey/Alice
  • 1998 You Belong to Me/Du tilhører meg
  • 1998 All Through the Night/Et barn er født
  • 1999 We'll Meet Again/Vi møtes igjen

2000-2009

[rediger | rediger kilde]
  • 2000 Before I Say Good-Bye/Før jeg sier farvel
  • 2000 Deck the Halls/Det skjedde i de dager
  • 2001 On the Street Where You Live/I gaten hvor du bor
  • 2001 He Sees You When You're Sleeping/Deilig er jorden, merkverdig er Guds himmel
  • 2002 Daddy's Little Girl/Pappas lille pike
  • 2003 The Second Time Around/Den siste valsen
  • 2004 Nighttime is My Time/Min tid er natten
  • 2004 The Christmas Thief
  • 2005 No Place Like Home/Lille Lizzie vender tilbake
  • 2006 Two Little Girls in Blue/To små jenter i blått
  • 2006 Santa Cruise
  • 2007 Ghost Ship: A Cape Cod Story
  • 2007 I Heard That Song Before/Den sangen har jeg hørt før
  • 2008 Where Are You Now?/Hvor er du nå?
  • 2008 Dashing Through the Snow
  • 2009 Just Take My Heart/Et hjerte til begjær

2010-2015

[rediger | rediger kilde]
  • 2010 The Shadow of Your Smile/Skyggen av ditt smil
  • 2011 I'll Walk Alone/Helt alene
  • 2011 The Magical Christmas Horse
  • 2012 The Lost Years/Hemmeligheter fra fortiden
  • 2013 Daddy's Gone A Hunting/Drømmer dreper ikke
  • 2014 I've Got You Under My Skin/Hevnens farge er blå
  • 2014 The Cinderella Murder/Askepottmordet (med Alafair Burke)
  • 2015 The Melody Lingers on/Melodien lever videre
  • 2015 All Dressed in White/Bruden som forsvant (med Alafair Burke)
  • 2016 As Time Goes By
  • 2016 The Sleeping Beauty Killer/Tornerosemordet (med Alafair Burke)
  • 2017 All By Myself, Alone/Aldri mer alene
  • 2017 Every Breath You Take (med Alafair Burke)
  • 2018 I've Got My Eyes on You/Øynene som ser
  • 2018 You Don't Own Me (med Alafair Burke)
  • 2019 Kiss the Girls and Make Them Cry

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b Le Monde, Le Monde ID disparitions/article/2020/02/01/l-ecrivaine-mary-higgins-clark-reine-du-supense-est-morte-a-l-age-de-92-ans_6028039_3382.html[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Babelio, Babelio forfatter-ID 47234[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b c www.nytimes.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ BNF-ID 11896933f[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ ««DRONNINGEN AV SPENNING» ER DØD», publisert i VG, utgitt 1. februar 2020, besøkt 1. februar 2020[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ BBC, «Muere Mary Higgins Clark, autora de best sellers de misterio y crimen, a los 92 años», utgitt 1. februar 2020, besøkt 1. februar 2020[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ Find a Grave, Find a Grave-ID 206714594, besøkt 16. oktober 2021[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ edgarawards.com[Hentet fra Wikidata]
  10. ^ horatioalger.org[Hentet fra Wikidata]
  11. ^ «Mary Higgins Clark er død». www.nrk.no. 31. januar 2020. Besøkt 2. februar 2020. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]