Martha Herbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Martha Herbert
Født20. århundreRediger på Wikidata
BeskjeftigelseNevrolog, vaksinemotstander Rediger på Wikidata
Akademisk gradPh.d.
dr.med.
Utdannet vedColumbia University College of Physicians and Surgeons
University of California, Santa Cruz
NasjonalitetUSA
ArbeidsstedHarvard University
FagfeltBarne- og ungdomspsykiatri

Martha R. Herbert er en amerikansk lege og universitetslektor i nevrologi ved Harvard University og pediatrisk nevrolog ved Massachusetts General Hospital.

Herbert har hevdet at mange barn med autisme har biomedisinske ubalanser, og at disse problemene forverrer symptomene på autisme. Hun har også hevdet at autisme trigges av miljøfaktorer, og har tilrådet autistiske pasienter en gluten- og kaseinfri diett. I 2006 ble hun engasjert som ekspertvitne i en rettssak hvor et foreldrepar hevdet at deres datters autisme var utløst av muggsopp. Herberts vitneutsagn ble avvist av retten som konkluderte med at det ikke fantes vitenskapelige holdepunkt for en slik hypotese.[1] Hun har også medvirket i filmen Documenting Hope hvor det hevdes at endringer i miljø og livsstil helt eller delvis kan helbrede tilstander som autisme, ADHD, autoimmunitet etc.[2]

I 1998 ble hypotesen om en sammenheng mellom vaksiner og autisme fremsatt av den britiske legen Andrew Wakefield, denne er senere avvist som forskningsjuks og Wakefield avskiltet som lege. I de alternative kretser innen autisme står denne hypotesen likevel sterkt, og Martha Herbert har vært foredragsholder på konferanse arrangert av den vaksinefiendtlige organisasjonen AutismOne.[1] Hun har også gitt ut bok sammen med Robert F. Kennedy jr. om kvikksølvforbindelsen thiomersal som brukes som konserveringsmiddel i enkelte vaksiner.[3]

Senere har Herbert hevdet en sammenheng mellom autisme og elektromagnetisk stråling.[4]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Herbert, Martha; Weintraub, Karen (2012). The Autism Revolution: Whole-Body Strategies for Making Life All It Can Be. Random House Publishing Group. ISBN 9780345527219. 
  • Kennedy Jr., Robert F.; Hyman, Mark; Herbert, Martha (2015). Thimerosal: Let the Science Speak. Skyhorse. ISBN 978-1634504423. 

Referanser[rediger | rediger kilde]