Mark Arie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arbeid pågår: Denne siden er under arbeid. Som leser bør du være forberedt på at artikkelen kan være uferdig, og at innholdet kan endre seg fra dag til dag. Som bidragsyter bør du være forberedt på redigeringskollisjoner; det kan være lurt å kopiere din tekst til en annen tekstbehandler før du lagrer. Diskuter gjerne artikkelens struktur og innhold på diskusjonssiden. Det har ikke blitt gjort noen endringer på mer enn to uker.
Mark Arie
Født27. mars 1882
Thomasboro
Død19. november 1958 (76 år)
Champaign
Beskjeftigelse Skytter
NasjonalitetUSA
Sportskytesport

Mark Peter Arie (født 27. mars 1882, død 19. november 1958) var en amerikansk skytter som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Arie ble olympisk mester i skyting to ganger under OL 1920 i Antwerpen. Han vant den individuelle trapskytingen foran sine landsmenn Frank Troeh og Frank Wright. Han var også med på det amerikanske laget som vant lagskyting i trap med 547 poeng foran Belgia med 503. De andre på laget var Horace Bonser, Jay Clark, Forest McNeir, Frank Troeh og Frank Wright. Arie skjøt totalt 94 poeng som var det beste resultatet på det amerikanske laget. Det var åtte lag med seks deltakere på hvert lag som deltok i konkurransen som ble avviklet 22. og 23. juli 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]