Marius Lien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marius Lien
Født2. november 1975 (42 år)
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge

Marius Lien (født 2. november 1975) er en norsk religionshistoriker, skribent og journalist.[1][2]

Han har hovedfag i religionshistorie fra Universitetet i Oslo 2005 med oppgaven Messias i Hollywood, om nasjonalreligiøsitet og samfunnsreligion i USA, og tilstedeværelsen av dette i Hollywood-filmer. Han har skrevet artikler i Ung teologi, Arr, Din, Den blå port og Vinduet. Han var medlem av Vinduets redaksjonsråd 2008-11.

Han arbeidet i Natt&Dag 2000-07, var i 2009 med på å starte fotballtidsskriftet Josimar, og har vært tilknyttet bladet siden. Siden 2007 har han vært journalist i Morgenbladet.

Hans kritikerroste[3] bok Brasiliansk Fotball 1894-2014 - 120 år med driblinger (2014) ble nominert til Kritikerprisen for beste sakprosabok[4] i 2015.

I 2018 slapp han boka Miraklet i Marseille - da Norge slo Brasil, som handler om fotballkampen i VM i fotball 1998, da Norge slo Brasil 1-2 i puljespillet. Denne boka er et samarbeid mellom Falck Forlag og Gloria Forlag[5]

Marius Lien har også vært redaktør for andres utgivelser, som Ørjan Nilssons Kings of Convenence - Quiet is the New Loud (Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag) og Gjermund Kolltveits Torleiv H. Bjørgum og Hallvard T. Bjørgum - Skjoldmøyslaget (Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag)

Bibliografi

  • 2011 Svart Messias i serien Verdens Hellige Skrifter (redaktør) (Bokklubben)
  • 2011 deLillos - Suser avgårde (i Morgenbladet Topp 100-serien) (Falck Forlag)
  • 2011 Morgenbladet Topp 100 (redaktør) (Falck Forlag)
  • 2014 Brasiliansk fotball 1894-2014 - 120 år med driblinger (Falck Forlag)[6][7][8]
  • 2015 Motorpsycho - Supersonic Scientists (redaktør) (Falck Forlag)
  • 2017 Farlig midtsommer (e-miniroman, Olympiastadion)
  • 2018 Miraklet i Marseille - da Norge slo Brasil (Falck Forlag/Gloria Forlag)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Marius Lien; falckforlag.no
  2. ^ Marius Lien; morgenbladet.no
  3. ^ «Bokanmeldelse: Marius Lien: «Brasiliansk fotball. 1894- 2014. 120 år med driblinger»» (norsk). Besøkt 4. mai 2018. 
  4. ^ «Nominasjoner til litteraturkritikerprisene 2014 - Kritikerlaget». Kritikerlaget. Besøkt 4. mai 2018. 
  5. ^ «- Det er fullstendig galskap». Dagbladet.no (norsk). 29. april 2018. Besøkt 4. mai 2018. 
  6. ^ «Brasiliansk Fotball › Bøker › Falck Forlag AS». Falck Forlag. Besøkt 4. mai 2018. 
  7. ^ brasilianskfotball.com
  8. ^ – De brasilianske fotballspillerne var guder; nrk.no, 27.3.2014