Mario Innauer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Innauer
Født10. jan. 1990Rediger på Wikidata (34 år)
Graz
BeskjeftigelseSkihopper Rediger på Wikidata
FarToni Innauer
NasjonalitetØsterrike
SportSkihopping[1]

Mario Innauer (født 10. januar 1990) er en østerriksk skihopper.

Mario Innauer debuterte i verdenscupen 4. januar 2007 i Bergiselbakken, det tredje rennet i hoppuka. Han endte på 16.-plass, og sikret seg dermed sine første verdenscuppoeng. Tre dager senere, i hoppukas avslutningsrenn i Bischofshofen, kom han på 15.-plass. Noen uker senere kom han på 5.-plass i et renn i Titisee-Neustadt, hans beste plassering i den første verdenscupsesongen. Han var med i Østerrikes tropp til VM i Sapporo i 2007, men fikk ikke hoppe noen av konkurransene.

I begynnelsen av sesongen 2007/2008 var Mario Innauer hemmet av en ankelskade.

Under junior-VM i Zakopane i 2008 hadde han det klart lengste hoppet i andre omgang. Mario falt imidlertid stygt under landingen, og skadet venstre kne og lårmuskel. Dersom han hadde stått på hoppet, hadde han etter all sannsynlighet vunnet rennet. På grunn av denne skaden kunne Innauer heller ikke delta under lagkonkurransen to dager senere.

Mario Innauer er sønn av den tidligere skihopperen og olympiavinneren Anton Innauer og nevø av den tidligere europamesteren i kulekjøring Siegi Innauer. Han bor i nærheten av Innsbruck, og representerer sammen med sin venn og konkurrent, Gregor Schlierenzauer, klubben SV Innsbruck-BergIsel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS-databasen, FIS skihopper-ID 106376, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]