Marinemuseet (Portugal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marinemuseet
Etablert1863
Kart
Marinemuseet (Portugal)
38°41′50″N 9°12′29″V
Nettstedhttps://ccm.marinha.pt/pt/museu

Marinemuseet (Portugal) (Portuguese: Museu de Marinha) er sjøfartsmuseet i Lisboa, som er dedikert til alle aspekter av sjøfart og navigasjon i Portugal. Museet administreres av Portugals Marine og ligger i bydelen Belém i Lisboa, i vestfløyen av Jeronimos Kloster som også huser Nasjonalmuseet for arkeologi.[1]

Henrik Sjøfareren er viet stor plass i utstillingen
Portugal var i flere århundrer en verdensmakt på havet
Skipsmodell i Sjøfartsmuseet.

Museets historie er knyttet til Kong Luis av Portugal (1838–1889), som hadde stor interesse for oseanografi og var en dyktig navigatør selv. I 1863 begynte han å samle gjenstander relatert til maritim historie i Portugal, en samling som ble utvidet de neste tiårene, og som kulminerte med innvielsen av Maritime Museum i 1963 på sin nåværende beliggenhet.

Henrik Sjøfareren er viet stor plass i utstillingene.

Utstillingene viser ellers historiske malerier, arkeologiske gjenstander og mange skalamodeller av skip brukt i Portugal fra 14-hundretallet, en samling navigasjonsinstrumenter og kart, kongelige sjalupper, samt Fairey III «Santa Cruz», flyet som krysset Atlanterhavet i 1923, og den portugisiske Marinens første fly, en FBA Type B flygende båt,.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ O fabuloso Museu de Marinha Arkivert 9. mars 2023 hos Wayback Machine. Ciência em Portugal

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]