Marinaleda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marinaleda

Flagg

Våpen

LandSpanias flagg Spania
HovedstadMarinaleda
Postnummer41569
Areal25 km²
Befolkning2 577[1] (2023)
Bef.tetthet103,08 innb./km²
Høyde o.h.205 meter
Kart
Marinaleda
37°22′16″N 4°57′29″V

Marinaleda er en kommune i den spanske provinsen Andalucía i Spania. Den er selverklært sosialdemokratisk, men blir av mange regnet som kommunistisk på grunn av sin kollektive økonomi.

Politikk[rediger | rediger kilde]

Byen har i over tretti år[når?] hatt Juan Manuel Sanchez fra Izquierda Unida (Forent venstre) som sin borgermester. Bystyret består av elleve medlemmer, ni fra Izquierda Unida og to fra PSOE.

Gatenavn[rediger | rediger kilde]

Etter Franco-tiden har de døpt om mange gatenavn og plasser til heder av sosialistiske helter som for eksempel Che Guevara og Salvador Allende. Eksempler er Calle de Erneste Che Guevara og Plaza de Salvador Allende.

Øvrig[rediger | rediger kilde]

Landsbyen er å regne som et kollektiv, og arbeidsledigheten er svært lav sammenligna med resten av Spania. Man kan leie et hus meget billig, og man kan bygge det selv. Dette huset skal inkludere tre soverom, og 100m² hage, til eventuell utbygging. Det er ikke tillat å selge disse husene, da de mener dette fører til uønsket profitt. Arbeidet i landsbyen deles opp i grupper hvor noen jobber på markene, og noen i fabrikken, alt etter tur. Det er også verdt å merke seg at alle innbyggere som jobber for byen tjener likt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]