Marianne Røhme

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marianne Røhme
Født16. juni 1964 (55 år)
Beskjeftigelse Skribent, redaktør
Nasjonalitet Norge

Marianne Røhme (født 16. juni 1964) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Kondis - norsk organisasjon for kondisjonsidrett.[1] Organisasjonen driver nettstedet www.kondis.no og gir ut bladet Kondis 10 ganger i året. Målet er å spre treningsglede og motivere alle til fysisk aktivitet på sitt nivå enten de er nybegynnere eller eliteutøvere.

Marianne Røhme var fra 11. september 2000 til 31. desember i 2012 sjefredaktør i tidsskriftene Norsk Landbruk og Traktor, som utgis av forlaget Tun Media i Oslo.

Før Tun Media kom Røhme fra stillingen som redaktør i Tidsskriftet Kjøttsamvirket. Hun har også vært journalist i Svineavlsnytt. Marianne Røhme er utdannet journalist fra journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo. I tillegg er hun sivilagronom fra Norges landbrukshøgskole. I 2004 utgav hun boken Apport! (ISBN 82-529-2922-2). I den forbindelse omtales hun slik av forlaget

Marianne Røhme har vært aktiv med hund i over 30 år. Hun er utdannet sivilagronom med hovedfag innen avl og ernæring. Hovedoppgaven skrev hun innen etologi (atferdslære). Hun har oppnådd en rekke premieringer på jakt- og apportprøver for stående fuglehunder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)