Maria Prytz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maria Prytz
FødtMaria Engholm
18. okt. 1976Rediger på Wikidata (45 år)
Sveg, Sverige
Beskjeftigelse CurlingspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SportCurlingRediger på Wikidata
Høyde170 centimeter
Klubb(er)Skellefteå CK
Curling-EM
År
2011
Arrangør
Russland
Plassering
Sølvmedalje

Maria Prytz (født 18. oktober 1976 i Sveg) er en svensk curlingspiller. Hun skal sette fjerdesteiner under curlingturneringen under Vinter-OL 2014 i Sotsji.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Prytz startet sin internasjonale karriere som reserve for Margaretha Lindahls lag i junior-VM i curling i 1994 og 1995. Sverige vant der henholdsvis bronse- og sølvmedalje. Hun deltok i junior-VM igjen i 1997, denne gangen satte hun fjerdesteiner for Margaretha Sigfridsson. Laget vant sølvmedalje. Prytz var også med da Sverige tok bronse i junior-VM i 1998, denne gangen satte hun tredjesteiner for Matila Mattsson.

Etter juniorer-VM gikk Prytz tilbake til å være reserve for Lindahl og var med da laget vant en sølvmedalje Curling-EM 1999. Hun sluttet seg så til Anette Norbergs lag, også der som reserve. På dette laget var hun med å vinne gullmedaljer i Curling-EM 2003 og 2007, en sølvmedalje på Curling-VM 2001 og en bronsemedalje i Curling-VM 2003.

Etter hennes periode som Norbergs reserve satte Prytz en periode tredjesteiner på Stina Viktorssons lag. De opplevde ikke særlig suksesas, og hun gikk tilbake til å spille med Sigfridsson igjen. Der gikk hun tilbake til å sette sistesteiner for laget. Dette laget vant en sølvmedalje på Curling-EM 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]