Maldiskusjon:Stilmanual

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Om stilmanual[rediger kilde]

Denne malen er ment bruk i stilmanualen og de tilhørende sidene. Martin 6. jul 2005 kl.08:38 (UTC)

Det er vel veiledning vi bruker - manual er vel et engelsk ord? Ulf Larsen 24. okt 2007 kl. 11:13 (CEST)

Rokkering i malen[rediger kilde]

Synes det blir feil at «Supplement til stilmanualen» ligger over «andre guider». Noen som har noen innvending mot at jeg bytter rundt? Mvh Prillen 21. nov 2008 kl. 12:46 (CET)

Hjelp-navnerom[rediger kilde]

Mange av disse sidene ligger i hjelp-navnerommet, så jeg tar og flytter de resterende dit så det blir konsekvent. Elgiskogen 31. okt 2011 kl. 07:26 (CET)

De enkelte undersidene av stilmanualen er hvordan den tolkes i noen tilfeller, og tanken med å plassere de i hjelperommet var opprinnelig å unngå for bastant tolking av dem som endelige relevanskriterier. Det viste seg imidlertid at de allerede var blitt til endelige kriterier og i noen tilfeller var de det eneste som begrenset en mer radikal tolking av siden Wikipedia:Relevanskriterier. Den siden har over tid beveget seg fra en nokså diffus tolking av hva som er resultatet av enkeltsaker på slettesiden og til å definere hvordan saker på slettesiden skal avgjøres. Resultatet er at vi har noen sider som sier hvordan artikler skal skrives og hva som bør med, og som er rimelig stabile, og en side som setter en grense for hva som skal slettes som stadig eskalerer mot mer sletting. Ved å flytte disse sidene til hjelperommet reduserer vi muligheten til å bruke de for å bremse utviklingen og vil få en eskalerende utvikling mot sletting. Det er etter min mening en særdeles uheldig situasjon.
Det var jeg som flyttet noen av disse sidene opprinnelig, men etter at konsekvensen av flyttingen ble klar ble den ikke gjennomført for alle sidene. En flytting av sidene vil i praksis endre tolking av nokså mange relevanskriterier og gjøre dem vesentlig strammere, disse sidene legger opp til adskillig mer skjønn enn Wikipedia:Relevanskriterier, og jeg tror det av den grunn må tas på Tinget. — Jeblad 31. okt 2011 kl. 09:21 (CET)
Det var aldri konsensus for å flytte dem til hjelp-navnerommet, dette var det en enkeltbruker som gjorde på eget initiativ. Jeg foreslår at alle flyttes tilbake til Wikipedia:Stilmanual/XXX. Hilsen --Kjetil_r 31. okt 2011 kl. 13:07 (CET)

Samme for meg om de ligger her eller der, men det bør jo være konsekvent. I diskusjonen på tinget sa Profoss at stilmanualen i utgangspunktet godt kunne ligge under hjelp-prefikset. Det virker logisk for meg, stilmanualen er jo en hjelpeside. Jeg kan ikke skjønne at det skulle gjøre noen forskjell for sidenes "status" om det står "hjelp" eller "Wikipedia:Stilmanual" foran dem. Mange av sidene er en blanding av råd om oppsett og oppbygging av artikler og beskrivelse av hva som bør anses som artikkelverdig innen de ulike områdene. Elgiskogen 1. nov 2011 kl. 21:21 (CET)