Maldiskusjon:Spoiler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Slettediskusjon
Denne siden har tidligere vært nominert for sletting.
Se tidligere diskusjon(er) før du nominerer artikkelen for sletting igjen:

Skjemmende i artikler[rediger kilde]

Jeg synes for det første at denne malen er skjemmende i artikler, og for det andre at den er unødvendig. Når folk leser en leksikonartikkel om en bok eller film, kan de ikke forvente annet enn at deler av handlingen «avsløres». Wolfram 10. feb 2005 kl.16:32 (UTC)

  • For så vidt enig på begge punkter, men at noen ønsker at man har dem der er også noe som bør respekteres. Jeg kan se om jeg klarer å endre designet slik at den blir mindre fremtredene. –Wintermute 10. feb 2005 kl.16:42 (UTC)

Jeg må si at jeg synes akkurat det motsatte, og at den er til tider veldig viktig i artikler om bøker og filmer. Ta f.eks. Lothlórien; den handler om et sted i Midgard, men det blir også referert til handling i Ringenes herre som inkluderer Lothlórien, og da kan det være fint å ha en slik mal, og at den ikke er såpass usynlig som den er nå. Jeg synes vi bør bruke samme layout på den som på en:Template:Spoiler. Jon Harald Søby 30. apr 2005 kl.15:25 (UTC)


Endring av teksten i malen[rediger kilde]

Bør ikke denne malen endres så den blir mer i tråd med tanken bak en slik advarsel? Det er meningsløst å advare mot at deler av handlingen avsløres – det kan bety så mangt. I engelske Wikipedia sier spoileradvarselen noe om at deler av plotet eller avslutningen avsløres, noe som blir en mer meningsfylt advarsel.

Jeg foreslår:

--Turbotape 8. nov 2006 kl. 00:28 (CET)

Er med på dennne endringen. Kan forsåvidt forstå argumentasjonen for å kvitte seg med malen, MEN: Dette burde være et like stort «problem» på alle andre Wikier, så hvorfor i all verden skal vi gjøre noe spesielt i Norge?LAN 6. mai 2007 kl. 16:18 (CEST)[svar]
Enig med LAN. Hvis spoiler-malen brukes på andre wikier, bør den også kunne brukes i norsk wikipedia. Det samme gjelder fair use-bilder, selv om det bare er engelsk wikipedia som bruker den. Deadman 6. mai 2007 kl. 20:50 (CEST)[svar]

Bruken av ordet Advarsel[rediger kilde]

Ordet advarsel er nokså sterkt. Selv helsenotisen bruker mindre stekre ord i overskriften. Jeg foreslår derfor å endre teksten i malen fra:

  • Advarsel: Deler av handlingen avsløres i den nedenstående teksten.

til:

  • Merk: Deler av handlingen avsløres i den nedenstående teksten.

eller lignende. Noen motforestillinger? Mvh Mollerup 6. okt 2009 kl. 10:14 (CEST)

Vi bør vel i så fall flytte Wikipedia:Spoileradvarsel også? La oss heller slette hele malen ... — the Sidhekin (d) 6. okt 2009 kl. 10:37 (CEST)
Enig, det er meningsløst å advare om informasjon i en encyklopedi. Sidenavnet «Spoileradvarsel» fikk meg forresten til å tenke Advarsel: Det kommer en spoileradvarsel i den nedenstående teksten, eventuelt også med teksten Advarsel: Det kommer en advarsel om en spoileradvarsel i den nedenstående teksten like over. (Noe som lett kan ekstrapoleres ad nauseam). - Soulkeeper 6. okt 2009 kl. 10:51 (CEST)
Malen har vært gjennom en slettediskusjon tidligere som endte med behold. Ingen nye momenter har kommet opp, tror jeg. Men å endre teksen er i alle fall et steg på veien. Mvh Mollerup 6. okt 2009 kl. 11:09 (CEST)
Sterkt enig i Mollerups tanker her - et hint om at mye av handlingen i en bok eller film røpes, kan være ønskelig. Men advarslen bør dempes slik som foreslått - *Wikipedia:Spoileradvarsel|Merk: Deler av handlingen avsløres i den nedenstående teksten. Eventuelt kan den erstattes av en ny mal som burde kalles "Mal:Resyme" eller tilsvarende. (Jeg tør å stå for mine meninger, men en ren glipp gjorde at jeg ikke signerte før nå : TorSch 6. okt 2009 kl. 17:50 (CEST) )

Siden det ikke har kommet noen motforestillinger, utføres endringen nå. Mvh Mollerup 14. okt 2009 kl. 22:22 (CEST)

Jeg synes godt vi kan ta en ny runde med slettedisk. Den er faktisk slettet på en-wp, se w:en:Wikipedia_talk:Spoiler/old_template_talk. nsaa (disk) 14. okt 2009 kl. 22:30 (CEST)
Så vidt jeg kan se så benyttes merket kun i ca 30 artikler. Kanskje man kan ta en titt på alle disse og se om merket virkelig trengs. Dersom det kan fjernes på alle, er det da to nye argumenter for å slette og det bør vel da være ok å starte en ny slettediskusjon. Mvh Mollerup 14. okt 2009 kl. 22:59 (CEST)
Det beste argumentet mot en ny slettediskusjon er en kjapp titt på prosessen hvorved en:template:spoiler ble slettet. :-\ simplewp og itwp har forresten også slettet tilsvarende, uten at de er fjernet fra iw-lenkene. Takler ikke iw-bottene slikt? — the Sidhekin (d) 14. okt 2009 kl. 23:05 (CEST)