Maldiskusjon:Rf-transport-neste

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Regional/lokaltrafikk[rediger kilde]

Ikke sikker på om dette er rett plass å ta dette opp, men på f.eks. Varhaug stasjon, finner en i det som jeg tror er denne malen punktet "tittel=Regionaltrafikk". Her, og på mange andre stasjoner der regiontoga ikke stopper burde Regionaltrafikk bli endra til Lokaltrafikk. Tilsvarende kan eventuelt Fjerntrafikk endres til Regionaltrafikk e.l. for de stasjonene der det er aktuelt. Stasjoner som Varhaug har bare lokaltrafikk, mens f.eks. Bryne har både lokal- og regionaltrafikk. Moi og stasjonene videre austover har bare regionaltrafikk. --213.236.196.39 25. apr 2012 kl. 18:06 (CEST)

Et problem er at det ikke finnes nøyaktig definerte størrelser for disse begrepene, grensene er flytende. Jernbaneverket bruker imidlertid følgende begreper:
  • Nærtrafikk for avstander fra et byområdesentrum opp til rundt 50 km (begrepet lokaltrafikk brukes ikke)
  • Regiontrafikk for avstander opp til omtrent 120 km
  • Fjerntrafikk for lengre avstander, og for trafikk til utlandet.
NSB har en annen definisjon, her defineres begrepene etter den standarden de forskjellige togsettene på strekningen har. Bruken av malen tilsvarer for tiden Jernbaneverkets definisjon. Mvh BjørnN (diskusjon) 25. apr 2012 kl. 19:01 (CEST)
Vel, et søk på jernbaneverket.no gir 89 på lokaltrafikk, 22 treff på fjerntrafikk, 55 på nærtrafikk, men bare 4 på regionaltrafikk, så hvilke begrep Jernbaneverket bruker kanskje ikke så opplagt. Finnes det i det heile tatt togruter i Norge på under 50 km? En kunne ha delt dem opp til f.eks. Stavanger-Sandnes som nærtrafikk, Stavanger-Egersund som regionaltrafikk, men dette har ikke blitt gjort verken av Wikipedia eller NSB. Sjøl rute 43, Bergen-Arne, som er under 50 km, står oppført under regionaltrafikk i artikkelen Bergen stasjon.
I tillegg refererer denne boksen til NSBs rutenummer, som 59, 51 osv., mens det er ei opplisting av alle stasjonene langs banestrekninga under tittelen Jernbaneverket like over. Så er det i tillegg dobbelt opp med enda en boks med overskrifter som "59 – Stavanger S–Egersund" under dette igjen.
--213.236.196.39 29. apr 2012 kl. 10:11 (CEST)
Den øverste delen gjelder den fysikalske strekningen med sine stasjoner, uavhengig om de har persontrafikk eller ikke. Den nederste delen gjelder persontrafikk på strekningen, her NSB's linje 59. Når det gjelder togruter på under 50 km er forøvrig Stavanger - Nærbø et eksempel, de fleste togene på Jærbanen ender her eller i Sandnes, dette vill tilsvare nærtrafikk.
Dersom mdu søker på regiontrafikk i stedet for regionaltrafikk får du forøvrig 31 treff. Klassifiseringen ovenfor er forøvrig hentet fra Jernbaneverkets perspektivutredning mot 2040, så den er forholdsvis ny. Det er naturligvis et spårsmål om det overhodet er hensiktsmessig å bruke klassifiseringer som er hentet fra JBV når det gjelder NSB's ruter. Det finnes imidlertid jernbanestrekninger i Norge der også andre selskap enn NSB har ruter, det kan derfor være gunstig med en felles definisjon. Wikipedia har dessuten også artikler om strekninger i utlandet. Mvh BjørnN (diskusjon) 29. apr 2012 kl. 11:34 (CEST)