Maldiskusjon:Reg-velkommen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne malen kan brukes for registrerte brukere; den gir dem litt mer informasjon enn bare at de må se stilmanualen, samt at den fungerer som en referanse for sider nye medlemmer ofte har vansker med å finne. Jon Harald Søby 29. aug 2005 kl.13:59 (UTC)

IRC bør vel også nevnes? 85.164.144.85 29. aug 2005 kl.14:15 (UTC)

Formulering[rediger kilde]

Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt likevel. =)

Er dette et godt signal å sende nye brukere? – Hattrem 21. okt 2005 kl.12:27 (UTC)

Jeg ser ikke helt problemet, så lenge den er kombinert med lenke til stilmanualen. Dette har vært et prinsipp på WP hele tiden, at nye brukere ikke skal trenge å være redde for å gjøre feil i begynnelsen. Det har vi vel alle gjort, og vi som har holdt på her en stund gjør innimellom fortsatt feil som blir rettet opp av andre. Når man bruker ordet 'feil' gjøres det også klart at det ikke er greit å gjøre hva som helst, men det er ingen som krever perfeksjon ved første forsøk. Det sender også et signal om at man må vente at ting blir rettet opp når det er noe galt, noe det er viktig at nye brukere er klar over. Smiley'en virker unødvendig. Cnyborg 21. okt 2005 kl.14:05 (UTC)

Instruction creep[rediger kilde]

Denne malen lider av Instruction creep. 139.115.80.166 30. mar 2006 kl.06:17 (UTC)

Jeg føler meg veldig skyldig ettersom jeg vel er den som sist utvidet den, og det er godt mulig at konseptet med {{Hjelp}} (oversatt fra den engelske en:template:Helpme) ikke har livets rett. Jeg avventer historiens (og mine medredaktørers) dom – subsidiært konstruktive innspill. --meco 30. mar 2006 kl.07:58 (UTC)

Stygg og uoversiktelig velkomstmal![rediger kilde]

Denne malen er ikke noe pen og er lite oversiktelig... Jeg tror det ville vert mye mer oversiktelig å bytte den ut med Jon Harald Søbys versjon. Se: Bruker:Jon Harald Søby/Velkommen --Jon Torger 1. mar 2007 kl. 14:07 (CET)

Jeg støtter forslaget med å gjøre dette til den "standard" velkomstmeldingen. Liker spesielt den store smileyen som TYDELIG sier ifra at dette er ikke en skummel melding, men noe hyggelig. -- Atluxity 27. feb 2007 kl. 15:44 (CET)
Støtter dette forslaget. Den som er nå er kjedelig og fæl. --Kjetil 27. feb 2007 kl. 15:46 (CET)
Enig i at Jon Harald Søbys velkommen er mye bedre og derfor burde bli velkomstmeldingen. Men jeg synes Wikipedia:Språkform burde legges til som et punkt i malen. --Anglus 27. feb 2007 kl. 18:29 (CET)
Enig der. Viktig med språk, og bra med lenker til ordbøker på nett. Wikipedia:Språkform kan utvides.-Jon Torger
Da er malen endret, og jeg har forsøkt å få inn Wikipedia:Språkform uten å ødlegge for mye. -- Atluxity 4. mar 2007 kl. 20:03 (CET)
Bra at den endelig ble endret. Den forrige var svært så arkaisk av seg. -marius 7. mar 2007 kl. 12:25 (CET)

Ti år senere ...[rediger kilde]

Jeg vil ikke kalle dagens mal direkte stygg, men den er fortsatt ganske layoutmessig dominerende. Hvis man vil tilføye en personlig melding til nykommeren med det samme, kommer den personlige meldingen helt i skyggen og forsvinner under den generiske og upersonlige boksen. Mulig det hadde vært en fordel å ta en runde til nå, og kanskje prøve å skjære malen til beinet så langt det lar seg gjøre. - Soulkeeper (diskusjon) 10. apr. 2017 kl. 17:59 (CEST)

Personsjikane[rediger kilde]

Ref. diskusjonen på Tinget, hvor det står at vi burde ha en diskret advarsel om sjikane og/eller personangrep. Siden siden er låst får jeg bare fremme et forslag:

«Legg merke til at sjikane/personangrep ikke er tillatt på Wikipedia. Om du oppdager dette, vennligst ta kontakt med en administrator!» — MVH H92 (d · b · @) 2. apr 2007 kl. 18:06 (CEST)

Jeg synes ikke det er nødvendig å ha med dette i en velkomstmelding. At sjikane ikke er lov sier seg selv for ethvert tenkende menneske. Får folk sånne advarsler som det første de møter i Wikipedia kan det gi inntrykk av at vi har et surere klima enn vi har. Kph 2. apr 2007 kl. 18:15 (CEST)

På tide å låse opp kanskje?[rediger kilde]

Tror at MD (som har forlatt Wikipedia) og Kjetil B har glemt editwaren nå. — H92 (d/t · b/c · @) 21. apr 2007 kl. 10:36 (CEST)

Ja, reagerte på at denne var låst. «Wikipedia:Sandkasse – side for testing og/eller tull.» Vi trenger vel ikke oppfordre til tull som ikke er testing på noen sider, selv ikke sandkassen? Btd 5. jul 2008 kl. 20:57 (CEST)
Vennligst lås opp nå. Mvh. Alexis (d) 22. aug 2009 kl. 22:06 (CEST)
Jeg ser ikke noen grunn for at en mye brukt standardmal skal være ulåst. Det er meget enkelt å fremme forslag om endringer her på siden. Jeg har veldig lite lyst til å skrive inn velkomstmeldinger som inneholder vandalsime, og ser derfor et stort behov for å ha dnene beskyttet. Mulig jeg tar feil dog. nsaa (disk) 23. aug 2009 kl. 01:31 (CEST)

Forslag til endring av velkomstmelding[rediger kilde]

Jeg ser at mange nye brukere ikke vet hvordan man signerer innlegg. På spansk Wikipedia har man lagt til et bilde i selve velkomstmeldingen som med én gang viser brukeren hvordan man signerer. Jeg mener det er viktig og nyttig for brukeren at det går tydelig fram, og et bilde tar ikke mye plass. På eswiki ser de slik ut (bildet i meldingen er i nedre høyre hjørne): 300px

Kunne dette vært noe å ha med på velkomstmeldingene her? Alexanderkg 12. aug 2008 kl. 17:44 (CEST)

En liten rettelse[rediger kilde]

«If you do not understand or cannot write in norwegian you can inquire for further information in your native language at the embassy.»: Det heter «Norwegian», ikke «norwegian». Asav (diskusjon) 10. okt 2012 kl. 03:32 (CEST)

Fikset. – Danmichaelo (δ) 25. okt 2012 kl. 15:20 (CEST)

Autosignatur[rediger kilde]

I motsetning til {{Ureg-velkommen}} så har ikke denne malen autosignatur. Dvs. når man bruker {{Vel}} så får man dobbelt signatur for IP (en fra Vel og en fra Ureg). Jeg foreslår at denne malen får autosignatur på samme måte som Ureg, og at man samtidig fjerner autosignatur fra Vel. I tillegg kan man godt opprette en dok-underside for denne malen slik at dokumentasjonen også kan holdes oppdatert av andre enn admins. --Chameleon (diskusjon) 6. okt. 2014 kl. 14:39 (CEST)

Se over. --Chameleon (diskusjon) 7. okt. 2014 kl. 18:41 (CEST)
@Chameleon222: Har skilt ut dokumentasjonen. Malen transkluderer faktisk bare {{Velkommen}}, som er ulåst :D Ja, disse malene bør jo være konsekvente, men jeg blir mer og mer i tvil om autosignering egentlig er noen god idé. Jeg glemmer alltid hvilke maler som har det, og det er et hinder for å legge til en liten personlig kommentar på slutten av meldingen. Så jeg kunne egentlig tenkt meg å fjerne autosignering fra alle maler, men det kan jo være andre som finner det nyttig. – Danmichaelo (δ) 8. okt. 2014 kl. 23:21 (CEST)
Takk for svar, Danmichaelo. Malen som transkluderes er egentlig {{Velkommen til Wikipedia}} (som også er ulåst så det er fremdeles litt vittig at denne er låst). Når {{Reg-velkommen}} substes settes {{Velkommen til Wikipedia}} inn (den substes ikke inn på brukersidene). Dersom vi skal ha autosignatur må den inn på {{Reg-velkommen}} og ikke malen som transkluderes (for å unngå å endre eksisterende velkomstmeldinger). Jeg er enig i at det viktigste er at disse malene er konsekvente. Selv liker jeg at de signerer automatisk, og dersom jeg har behov for å gi utfyllende meldinger til en bruker samtidig som jeg klistrer inn en slik mal pleier jeg lage et ekstra avsnitt under malen. Jeg sjekket malene som listes i {{Velkomstmeldinger}} og der virker det som om alle bortsett fra {{Velkommen-kort}} og {{Reg-velkommen}} har autosignatur. Jeg kom også over en annen diskusjon om emnet. Dvs. jeg ønsker fremdeles autosignatur på {{Reg-velkommen}} istedetfor på {{Vel}}. En annen løsning kunne vært å hatt to versjoner av hver velkomstmal (der en transkluderer en annen og legger til en signatur i tillegg). Men en slik endring burde nok diskuterers rundt omkring en stund først. --Chameleon (diskusjon) 10. okt. 2014 kl. 10:21 (CEST)
Takk for utdyping, og beklager at jeg blandet sammen {{Velkommen}} og {{Velkommen til Wikipedia}}. Da prøver vi konsekvent autosignering :) – Danmichaelo (δ) 11. okt. 2014 kl. 20:55 (CEST)