Maldiskusjon:Infoboks verdensarven

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maldiskusjon:Infoboks verdensarven liten omdirigeres hit

Dette blir bedre og bedre! Det er et heldig grep at de vertikale linjene er rene! Jeg synes at slike infobokser er et gode fordi de disiplinerer oss på organiseringen av stoffet. Det kan selvsagt forekomme malkollisjoner nå og da, men det har vi hatt lenge, sjekk f.eks. Olav den Hellige, som er både helgen og og konge.

Bare et par innspill nå:

Takk til FinnR for innsatsen! Mvh --MHaugen 20. jun 2007 kl. 20:07 (CEST)

Har tenkt å opprette Verdensarvens vernekriterier selv, men vil vente med å lenke til artikkelen foreligger. Skal lage en klipp og lim boks til den lille også, den bruker ellers samme parametre. FinnR 20. jun 2007 kl. 20:22 (CEST)

Verdensarvtitler og -steder[rediger kilde]

Infoboksen skal ha den samme overskrift som den UNESCO bruker. Det er hensiktsmessig når man klikker på lenken til UNESCOs nettside. Stadig flere av verdensarvtitlene til UNESCO består imidlertid av en rekke understeder. Det siste eksempel er Forhistoriske pelehus i Alpene. Ett annet eksempel er Bøkeurskog i Karpatene og gamle bøkeskoger i Tyskland hvor stedene ligger langt fra hverandre. Jeg savner derfor en linje i den store infoboboksen som gir plass til beskrivelsen av det lokale verdensarvsted. Det lokale verdensarvstedet burde også fremgå på posisjonskartet. Til overveielse for «infoboksingeniørene». Trygve Nodeland 29. des 2011 kl. 14:34 (CET)

Det finnes et argument sted i malen. Kan det brukes til det du ønsker deg? Haros 29. des 2011 kl. 14:40 (CET)
Ja, jeg ser jo det, og det er en god idé. Jeg prøver på det. Når man leter etter brillene sitter de ikke sjelden på nesen! Trygve Nodeland 29. des 2011 kl. 14:50 (CET)
Dette er et sted for samarbeid, og da blir som kjent ofte 1+1 langt større enn 2. :-) Haros 29. des 2011 kl. 14:59 (CET)
Jeg synes det er vanskelig å oversette navnene på verdensarvstedene direkte; fordi de stadig oftere preges av en krevende engelsk syntaks; fordi de har et innebygget argument i navnet, eller fordi det er en prosess, og ikke et objekt, som er vernet.
Noen eksempler: De kongelige saltverkene i Arc-et-Senans heter på engelsk «From the Great Saltworks of Salins-les-Bains to the Royal Saltworks of Arc-et-Senans, the Production of Open-pan Salt»; i artikkelen om Le Havre har vi lagt inn infoboks om «Gjenoppbyggingen av Le Havre 1945-64 ved Auguste Perret» tilsvarende «Le Havre, the City Rebuilt by Auguste Perret»; når det gjelder «Avignons gamleby, med pavepalasset, kirkelige bygninger og broen» («Historic Centre of Avignon: Papal Palace, Episcopal Ensemble and Avignon Bridge») er det ikke én, men tre separate artikler (katedralen, Pavepalasset i Avignon og Pont d’Avignon).
Vår infoboks har ett problem: i motsetning til f.eks. den engelske er det ikke mulig (ihvertfall ikke pent) å legge inn internlenker i tittelen i infoboksen, fordi det er tittelen som gjenbrukes som navn på den eksterne lenken til UNESCOs nettsted, og den eksternlenka blir brutt eller stygg dersom det er [[lenker]] i tittelfeltet. Jeg har omgått det problemet på ulike måter tidligere: Ved Ksour i Ouadane mfl er tverrlenkingen lagt i brødteksten, ved torgene i Nancy ligger tverrlenkingen i navigasjonsmalen nederst og ved Vézèredalen har jeg lagt tverrlenkingen til billedeksten i malen. Bare noen tanker i forbifarten; fortsatt god jul til alle. Mvh M Haugen 29. des 2011 kl. 17:36 (CET)
Vi kunne antagelig lagt inn en ny parameter for andre steder i samme utnevning. Det å legge det inn direkte i tittelen tror jeg ikke er den beste løsningen uansett. Parameteren kunne jo fx. tenkes å kalles vernede steder eller tilsvarende. Det måtte da være ferdiglenkede navn som ble lagt inn. Et annet alternativ er en navigasjonsmal. Haros 29. des 2011 kl. 19:29 (CET)